Alphens EV

Groot bedrag uit Steunfonds naar Theater Castellum

Het aantal toegewezen aanvragen voor financiële steun vanuit culturele, maatschappelijke en sport organisaties stijgt. Inmiddels zijn er ook aanvragen afgewezen, of is een aanzienlijk kleinere bijdrage verstrekt. Een groot bedrag van 3 ton gaat naar Theater Castellum.

De gemeente Alphen aan den Rijn is druk bezig met het verwerken van de aanvragen voor het Steunfonds voor lokale organisaties. Er is inmiddels ruim 9 ton toegewezen.

De grootste aanvrager is Theater Castellum dat de gevraagde bijdrage van 3 ton krijgt. Het gaat daarbij onder meer om bedragen die moeten worden betaald, omdat voorstellingen niet zijn doorgegaan. Parkvilla krijgt een deel van de aangevraagde subsidie, deze organisatie had voor het hele jaar aangevraagd en dat mag niet volgens de regels.

Buurtvoorzieningen VTC De Ridderhof en De Juffrouw voldoen aan de regels en krijgen een voorlopige bijdrage. Zo ook de Kledingbank Alphen en Rondvaarten Boskoop.

Tot de afgewezen aanvragen behoren voetbalclub Alphia en zwemclub AZC, in beide gevallen is niet aangetoond dat de club in de problemen komt door weggevallen inkomsten. Korfbalvereniging Tempo, de Alphense Schietvereniging en de Alphense Kinderboerderijen ontvangen wel een voorlopige subsidie.

Andere aanvragen zijn deels afgewezen, omdat het Steunfonds uitkeert over de periode tot en met juni of omdat de stukken niet of niet goed zijn aangeleverd. Sommige aanvragers willen steun tot het einde van het jaar, maar dat kan niet volgens de regels die gelden voor het Steunfonds.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek gisteren 19:05

Alphens Restaurantweek: ‘t Oude Raadhuys, heerlijk eten in een stukje historie

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant ‘t Oude Raadhuys!

Wonen en bouwen gisteren 17:26

Nieuwe muurschildering op de kopgevel van Fazantflat

In steeds meer plaatsen in Nederland duiken muurschilderingen op. Alphen is sinds deze week ook weer een muurschildering rijker. Op de zijkant van de opgeknapte Fazantflat prijkt namelijk een grote muurschildering van twee fazanten, gemaakt door kunstenaar Joost Zwanenburg.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:57

Wegens succes herhaald: Kids Summer Camp

In juli is het eerste Summer Camp georganiseerd door Ski & Snowboard Xperience. Door het grote succes van de eerste editie, start op maandag 24 augustus de tweede editie!

Overige gisteren 16:20

Alerte handhavers vertrouwen onderbuikgevoel en voorkomen erger

Handhavers wisten op zondag 9 augustus samen met de politie een suïcidale vrouw in veiligheid te brengen. Door alert te zijn op de situatie, liepen de handhavers direct naar de vrouw toe die bij de spoorwegovergang stond. Zo wisten zij erger te voorkomen.

Natuur en recreatie gisteren 15:38

Waarschuwing voor blauwalg bij Zegerplas

Bij de Zegerplas in Alphen is op twee locaties blauwalg vastgesteld. Het gaat om de zuidoever en de speelvijver bij de Zegerplas. Dit meldt Omgevingsdienst Midden-Holland vandaag. 

Overige gisteren 14:59

Voorkom stankoverlast van gft-container met deze tips

Stankoverlast door afvalcontainers. Elke zomer is het weer een veelvoorkomend probleem. Vooral de gft-container zorgt voor veel stankoverlast, zeker met de zomerse temperaturen van de afgelopen tijd. Wij geven een aantal tips om de stank te voorkomen.