Alphens EV

Groot bedrag uit Steunfonds naar Theater Castellum

Het aantal toegewezen aanvragen voor financiële steun vanuit culturele, maatschappelijke en sport organisaties stijgt. Inmiddels zijn er ook aanvragen afgewezen, of is een aanzienlijk kleinere bijdrage verstrekt. Een groot bedrag van 3 ton gaat naar Theater Castellum.

De gemeente Alphen aan den Rijn is druk bezig met het verwerken van de aanvragen voor het Steunfonds voor lokale organisaties. Er is inmiddels ruim 9 ton toegewezen.

De grootste aanvrager is Theater Castellum dat de gevraagde bijdrage van 3 ton krijgt. Het gaat daarbij onder meer om bedragen die moeten worden betaald, omdat voorstellingen niet zijn doorgegaan. Parkvilla krijgt een deel van de aangevraagde subsidie, deze organisatie had voor het hele jaar aangevraagd en dat mag niet volgens de regels.

Buurtvoorzieningen VTC De Ridderhof en De Juffrouw voldoen aan de regels en krijgen een voorlopige bijdrage. Zo ook de Kledingbank Alphen en Rondvaarten Boskoop.

Tot de afgewezen aanvragen behoren voetbalclub Alphia en zwemclub AZC, in beide gevallen is niet aangetoond dat de club in de problemen komt door weggevallen inkomsten. Korfbalvereniging Tempo, de Alphense Schietvereniging en de Alphense Kinderboerderijen ontvangen wel een voorlopige subsidie.

Andere aanvragen zijn deels afgewezen, omdat het Steunfonds uitkeert over de periode tot en met juni of omdat de stukken niet of niet goed zijn aangeleverd. Sommige aanvragers willen steun tot het einde van het jaar, maar dat kan niet volgens de regels die gelden voor het Steunfonds.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 14:12

Nieuwe Rede: uniek wonen tussen water en polder

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. Naast de unieke ligging tussen water en polder zijn alle woningen stuk voor stuk bijzonder comfortabel, flexibel indeelbaar en toekomstbestendig. Bovendien zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Lees snel verder en ontdek de unieke plek en het woningaanbod.

Politiek plein vandaag 12:34

Extra inzet voor arbeidsparticipatie

Wethouder Anouk Noordermeer heeft toegezegd dit jaar met een ambitieus plan te komen om de arbeidsparticipatie in Alphen aan den Rijn te vergroten. Dit deed ze in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni, naar aanleiding van een amendement dat GroenLinks en PvdA hierover indienden.

Onderwijs en opvang vandaag 11:48

Directrice neemt afscheid na 25 jaar in het onderwijs

Marianne Sneep is 25 jaar werkzaam geweest op basisschool De Tamboerijn in de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn. Zij werkte er eerst als leerkracht, vervolgens als intern begeleider en de laatste jaren als directrice. Afgelopen week nam zij afscheid.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 10:51

Gevluchte dansers van wereldklasse verblijven week in Castellum en dansen Giselle

In augustus werken gevluchte dansers van wereldklasse een week lang dagelijks in Theater Castellum aan de grote ballet klassieker Giselle, die op 28 augustus in Theater Carré in première gaat. Deze bijzondere voorstelling is slechts in vier steden in Nederland te zien, waaronder in Alphen aan den Rijn op zaterdag 13 augustus.