Pixabay

Grote chipactie op zaterdag 26 november: plek voor tweehonderd Alphense katten

In navolging van de gratis chipactie voor katten vorig jaar, kunnen katten in Alphen aan den Rijn ook dit jaar gratis gechipt worden. Maar let op: het kan alleen op zaterdag 26 november.

Let op: het gaat alleen om zaterdag 26 november waarop enkel inwoners van Alphen aan den Rijn hun katten kunnen laten chippen. Bovendien gaat het op afspraak: via deze link een afspraak inplannen. Het chippen van de kat(ten) vindt plaats op de locatie van de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o., Produktieweg 12 in Alphen aan den Rijn.

Het chippen en registreren van katten draagt bij aan het dierenwelzijn van katten en kan veel dierenleed voorkomen. In 2020 verdwaalden ruim 60.000 katten in Nederland. Een angstige en verdrietige gebeurtenis voor zowel de kat als het baasje. Van de gevonden katten zonder chip kon maar 22% herenigd worden. Iedere chip bevat namelijk een uniek registratienummer dat gekoppeld is aan jouw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen.

Lees ook: Alphen uitgekozen voor pilot verplicht chippen van katten


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.