Josh Walet

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Zaterdagmiddag 25 januari heeft er onder leiding van de SP een protest plaatsgevonden tegen het besluit om de huisartsenpost in Alphen ’s nachts te sluiten. Zodra het nieuws bekend werd dat de HAP vanaf 2021 ’s nachts zal sluiten, stuitte het plan op veel weerstand. Niet alleen inwoners van Alphen vinden het een schande voor een grote gemeente als Alphen, ook wethouders en politieke partijen houden de HAP ’s nachts liever open.

Bij de winkel van Zorg en Zekerheid in de Julianastraat kwamen inwoners en de lokale politiek bijeen om daar hun handtekening te zetten. Bij het protest, een initiatief van de SP, waren wethouders Han de Jager, Gerard van As en Leo Maat aanwezig, evenals raadsleden van Nieuw Elan, CDA, GroenLinks, VVD en RijnGouweLokaal. De SP had van hout een grote paracetamol gemaakt waar iedereen hun handtekening op kon zetten. Binnen een uur waren er ruim 100 handtekeningen verzameld, zowel van mensen die langslopen als mensen die bewust naar de Julianastraat kwamen om hun handtekening te zetten.

Op een later moment zullen de handtekeningen worden aangeboden aan de directie van de HAP.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 21:26

Veel schade bij botsing op kruispunt

Op woensdagavond heeft er een botsing plaatsgevonden op het kruispunt bij de Eisenhowerlaan, Zegerbaan en Herenweg in Alphen. Er is sprake van veel schade bij de betrokken voertuigen. 

Advertorial Winkels gisteren 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer gisteren 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen gisteren 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”