Josh Walet

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Zaterdagmiddag 25 januari heeft er onder leiding van de SP een protest plaatsgevonden tegen het besluit om de huisartsenpost in Alphen ’s nachts te sluiten. Zodra het nieuws bekend werd dat de HAP vanaf 2021 ’s nachts zal sluiten, stuitte het plan op veel weerstand. Niet alleen inwoners van Alphen vinden het een schande voor een grote gemeente als Alphen, ook wethouders en politieke partijen houden de HAP ’s nachts liever open.

Bij de winkel van Zorg en Zekerheid in de Julianastraat kwamen inwoners en de lokale politiek bijeen om daar hun handtekening te zetten. Bij het protest, een initiatief van de SP, waren wethouders Han de Jager, Gerard van As en Leo Maat aanwezig, evenals raadsleden van Nieuw Elan, CDA, GroenLinks, VVD en RijnGouweLokaal. De SP had van hout een grote paracetamol gemaakt waar iedereen hun handtekening op kon zetten. Binnen een uur waren er ruim 100 handtekeningen verzameld, zowel van mensen die langslopen als mensen die bewust naar de Julianastraat kwamen om hun handtekening te zetten.

Op een later moment zullen de handtekeningen worden aangeboden aan de directie van de HAP.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast vandaag 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels vandaag 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!

Winactie Mode vandaag 14:13

Win een stylingbox naar keuze!

Januari is dé maand van nieuwe woonaccessoires. De kerstboom is inmiddels de deur uit, dat betekent dat we het huis weer heerlijk mogen gaan aankleden met nieuwe woonaccessoires! Stylingbox wil jou daarom in de watten leggen. Doe mee aan deze winactie en maak kans op een Stylingbox naar keuze!