Josh Walet

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Zaterdagmiddag 25 januari heeft er onder leiding van de SP een protest plaatsgevonden tegen het besluit om de huisartsenpost in Alphen ’s nachts te sluiten. Zodra het nieuws bekend werd dat de HAP vanaf 2021 ’s nachts zal sluiten, stuitte het plan op veel weerstand. Niet alleen inwoners van Alphen vinden het een schande voor een grote gemeente als Alphen, ook wethouders en politieke partijen houden de HAP ’s nachts liever open.

Bij de winkel van Zorg en Zekerheid in de Julianastraat kwamen inwoners en de lokale politiek bijeen om daar hun handtekening te zetten. Bij het protest, een initiatief van de SP, waren wethouders Han de Jager, Gerard van As en Leo Maat aanwezig, evenals raadsleden van Nieuw Elan, CDA, GroenLinks, VVD en RijnGouweLokaal. De SP had van hout een grote paracetamol gemaakt waar iedereen hun handtekening op kon zetten. Binnen een uur waren er ruim 100 handtekeningen verzameld, zowel van mensen die langslopen als mensen die bewust naar de Julianastraat kwamen om hun handtekening te zetten.

Op een later moment zullen de handtekeningen worden aangeboden aan de directie van de HAP.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 17:43

Kans op verkeershinder door start vervangen verkeersregelinstallaties

Meer dan 20 jaar hebben de verkeersregelinstallaties op de Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan en Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat in Alphen hun werk gedaan, maar nu zijn ze toch echt toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag van start gegaan.

Advertorial Cultuur gisteren 17:06

Een weekend theater maken voor iedereen bij Parkvilla

Iets buiten je comfortzone doen maakt gelukkig, zo stellen diverse onderzoekers. Het theaterweekend Scratch van Productiehuis Alphen biedt deze mogelijkheid. Liever een kortere workshop? Dan kun je deelnemen aan de korte theaterworkshops van Parkvilla.