Josh Walet

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Zaterdagmiddag 25 januari heeft er onder leiding van de SP een protest plaatsgevonden tegen het besluit om de huisartsenpost in Alphen ’s nachts te sluiten. Zodra het nieuws bekend werd dat de HAP vanaf 2021 ’s nachts zal sluiten, stuitte het plan op veel weerstand. Niet alleen inwoners van Alphen vinden het een schande voor een grote gemeente als Alphen, ook wethouders en politieke partijen houden de HAP ’s nachts liever open.

Bij de winkel van Zorg en Zekerheid in de Julianastraat kwamen inwoners en de lokale politiek bijeen om daar hun handtekening te zetten. Bij het protest, een initiatief van de SP, waren wethouders Han de Jager, Gerard van As en Leo Maat aanwezig, evenals raadsleden van Nieuw Elan, CDA, GroenLinks, VVD en RijnGouweLokaal. De SP had van hout een grote paracetamol gemaakt waar iedereen hun handtekening op kon zetten. Binnen een uur waren er ruim 100 handtekeningen verzameld, zowel van mensen die langslopen als mensen die bewust naar de Julianastraat kwamen om hun handtekening te zetten.

Op een later moment zullen de handtekeningen worden aangeboden aan de directie van de HAP.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.