Het Groene Hart Leerpark is opgeleverd

Op vrijdag 8 mei is het nieuwe schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark door De Vries en Verburg aan SCOPE scholengroep opgeleverd. Ondanks de coronacrisis is de toegezegde opleverdatum niet in gevaar gekomen. 

“We krabden onszelf wel even achter de oren. De scholen waren net een week dicht en we kregen te horen dat er geen garantie was dat de planning gehaald zou worden", vertelt Raymond Ophuis, dienst huisvesting van SCOPE. "Gelukkig is het allemaal op tijd gelukt.”

Nieuw schoolgebouw

Het nieuwe schoolgebouw heeft een vloeroppervlak van 9.265 m2 en biedt plaats aan ruim 750 vmbo-leerlingen. Er zijn drie nieuwe gymzalen, realistische praktijklokalen voor techniek, dienstverlening en media, theorielokalen en een lichte en overzichtelijke aula. Deze faciliteiten moeten de leerlingen straks een fijne en leerzame tijd op school bezorgen. Daarnaast biedt het nieuwe onderkomen straks plaats aan de ondersteunende diensten van SCOPE.

'State of the art' 

De Vries en Verburg namen de taak op zich om direct naast de bestaande school te bouwen. "Er was veel technische en logistieke afstemming nodig om alle aansluitingen van bestaande en nieuwe machines, keukens en ander lesmateriaal in de nieuwbouw op de juiste plek te krijgen. Ook dat is uitstekend verlopen. Met name voor de leerlingen van techniek was het heel interessant om zo dicht op de bouw te zitten. Met enige regelmaat hebben we ze, samen met de aannemer, de bouw laten zien", aldus SCOPE. 

Evelien Terwijn, locatieleider van het Leerpark: “We wilden dat het Leerpark state of the art zou worden: het gebouw moest bijzonder, duurzaam en tijdloos worden, met veel daglicht. Mensen, techniek, natuur en ambachten zouden elkaar op een logische en praktische manier ontmoeten. Het gebouw moest ‘echt’ worden. Een nabootsing van het werkveld waar de scholieren na hun opleiding in terecht komen. Dat is met behulp van architectuurstudio DP6 supergoed gelukt. We zijn trots op het resultaat!”

Onderwijs vanaf 31 augustus

Na de oplevering gaat het werk nog verder met de sloop van de oude school en de aanleg van het terrein. Zodra dat klaar is, wordt de opening van de nieuwbouw echt gevierd. Vanaf 31 augustus 2020 nemen de leerlingen al hun intrek in de school. 

“Onze leerlingen en collega’s krijgen nu een school die past bij ons onderwijs van vandaag en morgen. De prachtige lokalen bieden aan alle leerlingen de optimale omstandigheid om te leren en zich te oriënteren op de toekomst. We hebben nu een gebouw dat recht doet aan onze trotse vmbo-leerlingen en waar we zelfs vanaf volgend jaar technisch mbo-onderwijs gaan aanbieden", aldus Wils van Leijden, directeur van het Leerpark.

Bron: SCOPE Scholengroep


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.