Bibliotheek Rijn en Venen

Het is bijna zover: Bibliotheek Alphen Centrum gaat weer open

Het gebouw waar de bibliotheek zich in bevindt is een ware eyecatcher in het centrum van Alphen. Maar er is meer te beleven dan alleen de bibliotheek, en gedurende de openingsmaand worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.  

Naast de bibliotheek zijn ook de VVV, WerkVinden2.0, het Erfgoedcentrum, Huis van Duurzaamheid, de fietsenstalling en de parkeergarage in het gebouw te vinden. Bij Grand Café KADE 10 kunnen bezoekers genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, maar ook de verrassende lunchkaart ontdekken.

Tijdens de biebtour kunnen bezoekers op de openingsdag ontdekken wat er allemaal te beleven is in de nieuwe bibliotheek. Let op: het lenen en inleveren van materialen is op de openingsdag niet mogelijk. Alleen mensen die zich aanmelden via de website van de bibliotheek worden tijdens de openingsdag ontvangen. Dit om een veilige omgeving te kunnen bieden die voldoet aan de coronarichtlijnen. Bibliotheek Boskoop is op 26 september gesloten vanwege de feestelijke opening in Alphen. Op 28 september opent de bibliotheek de deuren voor publiek.

Activiteiten voor iedereen

Tijdens de openingsmaand oktober is er van alles te doen om de nieuwe bibliotheek te ontdekken: van lezingen en tentoonstellingen tot workshops voor jong en oud. Kom kijken, doen, proeven en maken in de nieuwe bibliotheek! Vanwege de corona maatregelen zijn alle activiteiten op basis van reservering. De agenda met activiteiten is te vinden op: www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Het nieuwe adres van Bibliotheek Alphen is: Aarkade 10, 2406 BV, Alphen aan den Rijn. Benieuwd naar de openingstijden? Die vind je hieronder.

Openingstijden Bibliotheek Alphen vanaf 28 september

Maandag

13:00 – 18:00 uur

Service

Dinsdag

10:00 – 18:00 uur

Service

Woensdag

10:00 – 18:00 uur

Service

Donderdag

10:00 – 18:00 uur

Service

Vrijdag

10:00 – 18:00 uur

Service

 

18:00 – 20:00 uur

Zelfservice

Zaterdag

10:00 – 17:00 uur

Service

Zondag

13:00 – 17:00 uur

Service


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!