Het Paradijs
Advertorial Winkels

Het Paradijs Alphen

In het Alphense centrum heeft een nieuw concept zijn deuren geopend: Het Paradijs Alphen. Gelegen aan de Paradijslaan heeft bedenker Rianne Zingel in eerste instantie het pand ingericht als een vergaderlocatie.  

“Al jaren boek ik voor de teams van mijn werkgever locaties buiten de deur voor vergaderingen: teamsessies, brainstormsessies, teambuilding. En al jaren valt het op dat er niet veel centraal in de randstad is”, vertelt Rianne. De vibe van het pand aan de Paradijslaan komt aan heel veel wensen tegemoet voor vergaderen nieuwe stijl: goed bereikbaar met OV en auto, parkeergelegenheid voor de deur, ruim, industrieel, speels en met een huiselijk gevoel.

Duurzaamheid
“Het is grotendeels ingericht met tweedehands materialen en meubels. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat veel bedrijven tegenwoordig duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarnaast geeft het gewoon een heel huiselijke en creatieve sfeer.” Er zijn grote tafels om samen aan te werken, een zithoek met een leren bank en verschillende luie stoelen om de dag te openen met een goed gesprek en koffie, een open ruimte om staand bijvoorbeeld rollenspellen te doen. En uiteraard een tv om te projecteren en een bord aan de muur om op te schrijven.

Hoe gaat het in zijn werk?
“Bedrijven huren de locatie helemaal voor zichzelf. Ik ontvang je in de ochtend met verse koffie en thee, onbeperkt home made lemonades in de koelkast, chocolade en fruit. En op het met jouw afgesproken tijdstip komt Het Schoutenhuis de lunch brengen. Verder kun je de hele dag zelf indelen, in de pauzes de platenspeler aan zetten, sjoelen, de gitaar van de muur pakken. Vergaderen met speels gemak, noem ik dat.” Een vergaderdag is pas effectief als je tussendoor ook kunt ontspannen. En voor wie wil, kan er ook nog een bierproeverij georganiseerd worden aan het einde van de dag, van Brouwhuis aan de werf. Of een team fotoshoot geregeld worden van Snapmaster Dave Hogenboom.

Het Paradijs heeft veel aspecten rondom het thema ‘giving back’. Rianne legt de term uit als iets teruggeven aan de samenleving of de aarde. “Ik geloof heel erg in kleine dingen bijdragen en daardoor een groter effect creëren. De thee, het wc papier, de verzorging van de lunch, de inrichting, in alles komt iets terug waar anderen of de aarde wat aan hebben. Daarnaast kan Het Paradijs ook geboekt worden voor trainingen, workshops of bijeenkomsten met een maatschappelijk aspect, bijvoorbeeld in de avond uren. Zaken waar vaak niet heel veel geld betaald kan worden voor het huren van een ruimte; trainers, besturen van stichtingen of verenigingen mogen contact opnemen om de mogelijkheden door te nemen. Op deze manier dragen bedrijven die Het Paradijs huren, ook bij aan de giving back theorie. Zij maken het mogelijk dat ik andere groepen en initiatieven tegemoet kan komen.”

Pop up store
In de weekenden zal Het Paradijs ingezet worden als pop up store. “In het weekend wordt er niet vergaderd. Dan kan ik dus allemaal andere leuke dingen doen in Het Paradijs. Van Alphense ondernemers die een online business hebben en een keer live willen verkopen tot zelf pop ups doen waar producten verkocht worden met een duurzaam aspect, het is allemaal mogelijk”, legt Rianne uit.

“De eerste pop up store wordt gehouden tijdens de Jaarmarkt. Dan zet ik de deur gezellig open, zodat mensen gewoon binnen kunnen komen lopen om een kijkje te nemen. Ik ben trots op wat ik heb neergezet en wil dat graag delen. Die dag verkoop ik dus ook mijn eerste pop up producten, van 10:00 tot 16:00 uur: 100% handgemaakte, biologische vegan zepen van het merk Helemaal Shea in samenwerking met Zepig, en superleuke emmers waarmee je je eigen oesterzwammen kunt kweken op koffiedik van de Fungi Factory.”

Volg @Hetparadijsalphen op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven. Hier kun je het Paradijs boeken voor vergaderingen en teamsessies. Adres: Het Paradijs Alphen, Paradijslaan 32, Alphen aan den Rijn


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.