Kroes en Partners
Blog Opinie

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen. 

In Nederland hebben we, dat wil zeggen de wijze dames en heren in Den Haag, ervoor gekozen de mensen niet op te sluiten maar ‘volwaardig’ mee te laten doen in de maatschappij en hen ook te huisvesten in de wijk. Het zal je maar gebeuren dat boven jou een zwaar verslaafde komt te wonen die regelmatig in een agressieve bui de buurt onveilig maakt en een gevaar vormt voor zichzelf en de omgeving.

Veel aandacht is er vaak voor de verslaafde en het slachtoffer van het incident. In mijn praktijk zie ik ook nog een andere groep slachtoffers. De familie van de verwarde persoon. Je zal maar een kind hebben dat zwaar aan de drugs zit. Op zoek naar geld en een shot zijn ze tot alles in staat. Liegen, bedriegen, manipuleren en stelen, ook van de eigen familie. Niemand laat zijn eigen kind alleen en zal alles doen om het kind te helpen, ja het is en blijft toch je kind, hè!

Onlangs kwam ik in contact met een familie waar een zoon in het buitenland gepakt was. Op zoek naar geld dacht meneer een paar centen te kunnen verdienen met een klein, in zijn ogen onschuldig drugstransport tijdens een vakantietripje. Daar dacht de plaatselijke overheid even anders over en meneer kreeg een geheel verzorgd all inclusive verblijf in de plaatselijke gevangenis aangeboden (niet vrijblijvend dus).

Na jaren juridische procedures voeren, die de ouders niet een paar centen maar bakken met geld hadden gekost, kwam meneer, volledig van het pad af, weer thuis wonen. De andere kinderen maakten zich zorgen om hun ouders, maar ook over de erfenis. Zoonlief had niet alleen veel geld gekost maar ook regelmatig geld toegeschoven gekregen van zijn ouders. Werd er niet geschoven, dan deinsde hij er ook niet voor terug het te stelen van zijn eigen ouders. En ja, in zo’n geval je zoon aangeven bij de politie is ook zo’n dingetje, hè?

Toen ik de ouders uitlegde dat zoonlief ook nog gewoon mee zou erven brak de spreekwoordelijke pl….. uit. In een soortgelijk geval hadden de ouders het betreffende kind uitgesloten als erfgenaam. Na het overlijden had het betreffende kind schaamteloos op zoek naar geld een beroep gedaan op zijn legitieme portie en het gekregen. Hoe wrang kan het erfrecht zijn.

Ik adviseer: leg vast dat alles wat je doet voor en geeft aan zo’n kind gezien moet worden als een schenking of als lening. Dan kan dat in ieder geval bij de uiteindelijke verdeling verrekend worden. En mocht er dan nog iets te erven overblijven voor hem, zet het onder bewind zodat de erfenis er niet in een achternamiddag alsnog door heen gesnoven wordt!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.