Jan Snel

Impressies van de woningen aan de Zaagmolenweg

Aan de Zaagmolenweg in Alphen aan den Rijn komen 91 tijdelijke woningen. De oplevering staat gepland voor de zomervakantie van 2022. Benieuwd hoe de woningen eruit komen te zien? Bekijk dan de impressies.

In Alphen-Stad is de druk op de woningmarkt heel hoog. Daar loopt de wachttijd voor een sociale huurwoning op tot zes jaar. Om een klein stukje van deze woningnood op te lossen, bouwt Woonforte aan de Zaagmolenweg 91 tijdelijke woningen. Het gaat om woningen die voor een periode tussen de 15 en 20 jaar kunnen blijven staan.

Gewijzigde plannen

Op de plek waar de tijdelijk woningen zouden komen, is nu een plan gemaakt om ongeveer 250 permanente woningen te realiseren. Doordat de tijdelijke woningbouw als gevolg van de permanente woningbouw niet meer mogelijk werd op de locatie van de Asfaltcentrale, is ervoor gekozen om deze tijdelijke wooneenheden te plaatsen naast het huidige voedselpark Gnephoek aan de Zaagmolenweg.

Tekst loopt door onder de foto's

zaagmolenweg-woningen-impressie.JPG

zaagmolenweg-woningen-impressie2.JPG

Voor de tijdelijke woningbouw is in samenspraak met Woonforte een plan gemaakt om 91 sociale huurappartementen voor spoedzoekers te realiseren. Deze spoedzoekers bestaan uit personen die direct op zoek zijn naar een woning, zoals jongeren, herstarters en statushouders. De tijdelijke woningen bestaan uit studio’s en twee- en driekamerappartementen. Er komt ook een gemeenschappelijk paviljoen waar gemeenschappelijke activiteiten kunnen plaatsvinden.

Goede ontwikkeling

Dat Woonforte groot voorstander is van deze ontwikkeling bleek eerder al. "We zijn heel blij met deze nieuwe locatie", zei Monique Brewster, directeur- bestuurder Woonforte. "We werken hard aan meer woningen in Alphen aan den Rijn. Met deze tijdelijke woningen bieden we de wooncrisis in Alphen aan den Rijn het hoofd, vooral voor de groepen die het hard nodig hebben."

Wethouder Gerard van As is het hier van harte mee eens. "Dit is de eerste locatie in onze gemeente waar tijdelijke woningen gerealiseerd gaan worden. We bekijken of er ook tijdelijke woningen in onze kernen gerealiseerd kunnen worden. Groot voordeel van deze woningen is dat ze snel gebouwd kunnen worden. En dat is belangrijk, omdat het voor verschillende groepen nu heel lastig om een betaalbare huurwoning te vinden, denk aan jongeren of mensen na een echtscheiding."

zaagmolenweg-woningen-impressie5.JPG

zaagmolenweg-woningen-impressie4.JPG


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.