Ingezonden

Kassem Gym en leerlingen Scala College organiseren boksgala voor Stichting Tutu

Op 28 mei organiseren de leerlingen van het Scala College samen met Kassem Gym een boksgala om geld op te halen voor stichting TuTu. Deze stichting, opgericht door de onlangs overleden Alphenaar Evert Muis, zet zich in voor terminaal zieke ouders die voor hun kinderen blijvende herinneringen willen maken. 

Kassem Gym geeft les aan een groep leerlingen uit het eerste en tweede jaar van het Scala College tijdens High School Brawling. Medeorganisator Richard Bosman vertelt: “We werken richting het einde van het schooljaar en dat is een mooi moment waarop de leerlingen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. En wat is er mooier om dat in een setting te doen die bij deze sport hoort? We besloten daarom om een evenement te organiseren waarbij de leerlingen in een professionele setting hun kunsten kunnen vertonen.”

Ook vertelt Richard over de ontmoeting met Evert, de oprichter van Stichting Tutu. “We hebben een bijzonder emotionele ochtend met Evert mogen beleven toen hij de leerlingen kwam vertellen over zijn stichting. Hij is daarbij heel open geweest over zijn ziekte en zijn aanstaande overlijden. Dit wekte behoorlijk wat tranen op. Het overlijden van Evert kwam dan ook als een schok binnen bij de leerlingen. Zij zijn nu echter nog meer gemotiveerd om zich maximaal in te zetten.”

Vechten tegen kanker

Het is niet de eerste keer dat Kassem Gym een evenement organiseert voor het goede doel. “In het verleden hebben we een aantal keer het evenement ‘Vechten tegen Kanker’ georganiseerd in samenwerking met een aantal andere Alphense sportscholen, dus het is ons niet vreemd om ons in te zetten voor belangrijke maatschappelijke doelen. De keuze om Stichting TuTu te steunen is in deze dan ook niet moeilijk.”

Daarnaast vindt Richard dit ook een mooi moment om mensen te laten zien wat de sport nu eigenlijk inhoudt en op welke manier deze agressief-ogende sport ook mooi kan zijn. De WMTA, één van de grootste kickboksbonden, zal de wedstrijd kosteloos begeleiden zodat alles volgens de regels loopt. Ook zorgen zij voor een arts. Vanwege de vele sponsoren zoals Gerco Verhuur & Partyservice en Ten Brink Food zal de totale opbrengst naar Stichting TuTu gaan.

Het programma

Het evenement zal op 28 mei om 10:15 uur geopend worden en de eerste bokswedstrijd zal rond 10:30 uur plaatsvinden. Gedurende de hele dag worden er ruim dertig partijen gebokst. Rond 16:00 uur zal het programma afgelopen zijn.

Er zijn verschillende sportscholen door heel het land benaderd met de vraag om deel te nemen. Er zullen sporters aanwezig zijn uit Katwijk, Amsterdam, Urk, Leiden, Wassenaar en Enschede. “Deze sportscholen hebben een goede naam binnen de sport en geven hun leden dezelfde dingen mee die wij graag aan onze leden meegeven. In overleg met deze sportscholen zoeken we voor iedere deelnemer een passende tegenstander.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.worldoffighters.nl en de kosten voor een kaartje bedragen € 10. De opbrengst van de kaarten en van de horeca worden volledig gedoneerd aan Stichting TuTu. “Natuurlijk is iedereen van harte welkom en wie weet is het een inspirerend evenement voor de mensen die misschien ook wel graag willen kickboksen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.