Google Street View

Koninklijke Visio controleert hoe geleidelijnen in Alphen aan den Rijn kunnen worden verbeterd

Vrijdag 15 oktober is de Internationale Dag van de Witte Stok. Op deze dag heeft Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, in Alphen gekeken naar hoe het gesteld is met de looproutes via geleidelijnen rondom het station en tussen het station en het centrum.

Mensen die slechtziend of blind zijn hebben geleidelijnen nodig om veilig hun weg te vinden in de openbare ruimte. Dit zijn de witte tegels met ribbels die vooral rond stations, bushaltes en winkelcentra te vinden zijn. Uit onderzoek blijkt echter dat ruim de helft van de mensen geen rekening houdt met het vrijhouden van deze lijnen. Als er bijvoorbeeld fietsen, reclameborden of andere obstakels staan, kan dit gevaarlijke situaties opleveren voor slechtzienden of blinden.

Koninklijke Visio is op uitnodiging van de gemeente Alphen aan den Rijn komen kijken hoe het in Alphen aan den Rijn is gesteld met de geleidelijnen. Zij hebben gekeken naar de looproute rondom het station en tussen het station en het centrum. “We zijn blij met een onafhankelijk advies zodat we straks goed weten wat we kunnen verbeteren aan de geleidelijnen. Want we willen dat iedereen zich makkelijk moet kunnen bewegen in de openbare ruimte van onze gemeente”, aldus wethouder Han de Jager.

Hoe heeft Alphen aan den Rijn dan gescoord en welke verbeterpunten er zijn? Dat weten we over een paar weken, als Koninklijke Visio een rapport deelt over hun bevindingen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.