Yuverta Alphen aan den Rijn

Leerlingen Yuverta Alphen zijn Nederlands Kampioen Horeca, Bakkerij en Recreatie

Delayna Hall en Floor Maas hebben Skills Heroes The Finals gewonnen in de vakrichting Horeca, Bakkerij en Recreatie. Nadat de vierdejaars leerlingen van Yuverta Alphen aan den Rijn eerder dit jaar winnaar waren geworden van de kwalificatiewedstrijd, mochten ze donderdag 23 maart hun skills tonen tijdens de grote finale in de RAI Amsterdam.

Delayna en Floor namen het op tegen zeven andere koppels van vmbo scholen uit het hele land. In de wedstrijd Horeca, Bakkerij & Recreatie laten de deelnemers zien dat ze fantastische gastheren/-vrouwen zijn, goed kunnen organiseren, recreatieve activiteiten kunnen voorbereiden en uitvoeren, productkennis bezitten en basistechnieken beheersen van koken en bakken.

“We moesten onder andere vegetarische bapao broodjes maken met oesterzwam, churros met chocolade ganache en een latte macchiato. Daarnaast hebben we een flyer ontworpen voor een kinderfeestje”, vertelt Delayna. Floor vond de finaledag iets spannender dan Delayna, maar ze vond het een bijzondere ervaring. “We hebben zoveel lol gehad, dus eigenlijk hadden we al gewonnen met de ervaring die we hebben opgedaan samen.”

En die ervaring komt goed van pas, want Delayna en Floor gaan zich verder specialiseren in dit vakgebied. Delayna wil na het vmbo de opleiding Zelfstandig Bakker doen en Floor de Middelbare Hotelschool. Naast Floor en Delayna deden ook schoolgenoten Imke Gottenbos en Michelle Hardeman mee aan de finale. Zij behaalden een zevende plek met de vakrichting bloemwerk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.