Yuverta Alphen aan den Rijn

Leerlingen Yuverta Alphen zijn Nederlands Kampioen Horeca, Bakkerij en Recreatie

Delayna Hall en Floor Maas hebben Skills Heroes The Finals gewonnen in de vakrichting Horeca, Bakkerij en Recreatie. Nadat de vierdejaars leerlingen van Yuverta Alphen aan den Rijn eerder dit jaar winnaar waren geworden van de kwalificatiewedstrijd, mochten ze donderdag 23 maart hun skills tonen tijdens de grote finale in de RAI Amsterdam.

Delayna en Floor namen het op tegen zeven andere koppels van vmbo scholen uit het hele land. In de wedstrijd Horeca, Bakkerij & Recreatie laten de deelnemers zien dat ze fantastische gastheren/-vrouwen zijn, goed kunnen organiseren, recreatieve activiteiten kunnen voorbereiden en uitvoeren, productkennis bezitten en basistechnieken beheersen van koken en bakken.

“We moesten onder andere vegetarische bapao broodjes maken met oesterzwam, churros met chocolade ganache en een latte macchiato. Daarnaast hebben we een flyer ontworpen voor een kinderfeestje”, vertelt Delayna. Floor vond de finaledag iets spannender dan Delayna, maar ze vond het een bijzondere ervaring. “We hebben zoveel lol gehad, dus eigenlijk hadden we al gewonnen met de ervaring die we hebben opgedaan samen.”

En die ervaring komt goed van pas, want Delayna en Floor gaan zich verder specialiseren in dit vakgebied. Delayna wil na het vmbo de opleiding Zelfstandig Bakker doen en Floor de Middelbare Hotelschool. Naast Floor en Delayna deden ook schoolgenoten Imke Gottenbos en Michelle Hardeman mee aan de finale. Zij behaalden een zevende plek met de vakrichting bloemwerk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: