Josh Walet

Let op! Vandaag en vrijdag weer minder bussen vanwege stakingen

Eerder deze week werd al aangegeven dat het streekvervoer op woensdag 22 februari en vrijdag 24 februari opnieuw zal staken. Hierdoor rijden er minder tot geen bussen. Op dat moment kon Arriva nog niet zeggen wat de gevolgen voor de dienstregeling zouden zijn. Vandaag heeft Arriva aangegeven dat er in de regio Alphen aan den Rijn zo’n 50 procent van de bussen zal uitvallen.

Tijdens de staking van vandaag zal dus de helft van de ritten uitvallen. Houd hier rekening mee wanneer je met het Openbaar Vervoer moet reizen. Ben je benieuwd of je bus of trein toch rijdt – check dan vlak voor je reis de reisplanner.

Betere cao

De staking wordt georganiseerd om een betere cao af te dwingen. Dit omdat werkgevers niet reageerden op een ultimatum van het CNV. Eerder dit jaar werd al gestaakt door leden van de FNV. Ook vorig jaar vonden er stakingsacties plaats. In september en oktober hebben werknemers van het streekvervoer ook al gestaakt, omdat zij het niet eens waren met de werkomstandigheden.

Arriva baalt van de stakingen. “Omdat reizigers door de stakingen van de vakbonden gedupeerd worden. We zijn er om onze reizigers op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen. Met een staking kan dit niet, het ontregelt het OV en brengt veel overlast met zich mee”, meldt Arriva.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.