Lions Rhijnhart

Lions Rhijnhart Alphen is op zoek naar kabouters

Aan het Irenebos, naast IVN Alphen, bevindt zich het Kabouterbos. Hier komen veel kinderen niet alleen kennis maken met de natuur om daar meer over leren, maar ze beleven er ook ontzettend veel speelplezier aan, samen met hun broertjes, zusjes, ouders en/of opa's en oma's. De Lions Rhijnhart hebben echter een probleem gecontsateerd.

"Helaas is het zo dat door weer en wind vele kabouters die daar wonen, heel erg toe zijn aan vervanging. Niet omdat ze het in het Kabouterbos niet meer naar hun zin hebben, maar meer omdat ze er niet meer zo gezellig, lief en leuk uitzien", aldus de organisatie. Daarom heeft Lions Rhijnhart in samenwerking met het IVN een actie gestart om nieuwe frisse, fleurige kabouters en kabouterhuisjes, in alle soorten en maten te werven, zodat het Kabouterbos weer in volle glorie tot leven kan komen.

"Zoals iedereen zal begrijpen heeft Lions Rhijnhart, zoals bij alle Goede Doelen Acties, daarvoor de steun en support van velen nodig." Meewerken aan deze actie kan op verschillende manieren:

  • Schenk een tuinkabouter, een nieuwe of gebruikte mits in goede staat;
  • Adopteer een tuinkabouter voor minimaal € 25, die Rhijnhart dan aankoopt, die op jouw naam komt te staan. 
  • Doe een financiële donatie waarbij Lions Rhijnhart zelf bekijkt welke cq hoeveel kabouters en/of kabouterhuisjes zij daarvoor kunnen aanschaffen. Daarnaast staan zij uiteraard open voor andere mogelijkheden als iemand daar een goed idee voor heeft!

"De planning is dat begin maart het Kabouterbos weer geopend kan worden, met liefst natuurlijk zo veel mogelijk nieuwe, gezellige en grappige bewoners", aldus Lions Rhijnhart Alphen.

Meer informatie? Neem contact op via kabouterbosalphen@gmail.com. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.