Lions Rhijnhart

Lions Rhijnhart Alphen is op zoek naar kabouters

Aan het Irenebos, naast IVN Alphen, bevindt zich het Kabouterbos. Hier komen veel kinderen niet alleen kennis maken met de natuur om daar meer over leren, maar ze beleven er ook ontzettend veel speelplezier aan, samen met hun broertjes, zusjes, ouders en/of opa's en oma's. De Lions Rhijnhart hebben echter een probleem gecontsateerd.

"Helaas is het zo dat door weer en wind vele kabouters die daar wonen, heel erg toe zijn aan vervanging. Niet omdat ze het in het Kabouterbos niet meer naar hun zin hebben, maar meer omdat ze er niet meer zo gezellig, lief en leuk uitzien", aldus de organisatie. Daarom heeft Lions Rhijnhart in samenwerking met het IVN een actie gestart om nieuwe frisse, fleurige kabouters en kabouterhuisjes, in alle soorten en maten te werven, zodat het Kabouterbos weer in volle glorie tot leven kan komen.

"Zoals iedereen zal begrijpen heeft Lions Rhijnhart, zoals bij alle Goede Doelen Acties, daarvoor de steun en support van velen nodig." Meewerken aan deze actie kan op verschillende manieren:

  • Schenk een tuinkabouter, een nieuwe of gebruikte mits in goede staat;
  • Adopteer een tuinkabouter voor minimaal € 25, die Rhijnhart dan aankoopt, die op jouw naam komt te staan. 
  • Doe een financiële donatie waarbij Lions Rhijnhart zelf bekijkt welke cq hoeveel kabouters en/of kabouterhuisjes zij daarvoor kunnen aanschaffen. Daarnaast staan zij uiteraard open voor andere mogelijkheden als iemand daar een goed idee voor heeft!

"De planning is dat begin maart het Kabouterbos weer geopend kan worden, met liefst natuurlijk zo veel mogelijk nieuwe, gezellige en grappige bewoners", aldus Lions Rhijnhart Alphen.

Meer informatie? Neem contact op via kabouterbosalphen@gmail.com. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek vandaag 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek vandaag 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken vandaag 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige gisteren 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?