Kroes en Partners
Blog Opinie

Locked down?

Hij had zijn huis goed weten te verkopen. Echter had hij zelf nog niets nieuws gevonden. Zijn koper wilde daarop niet wachten dus de overdracht moest snel worden geregeld. En zo geschiedde.

Maar ja wat nu. Iets huren zat er niet in en hij moest toch ergens slapen? Bij zijn ex echtgenote was hij echt niet meer welkom en kinderen om op terug te vallen had hij niet. Dus er zat maar één ding op, tijdelijk terug naar zijn moeder. Moeder, die al jaren weduwe was, had nog wel een kamertje over. Dat viel echter niet mee, terug op het ouderlijk nest!

In no-time had hij dus maar een nieuw huis gekocht. Te duur natuurlijk. Maar ja… zijn moeder zat niet alleen op maar zelfs inmiddels onder zijn huid. Hij had uiteindelijk ook zijn hypotheek rond gekregen en moest alleen nog even langs bij de notaris. In paniek belde hij op en vroeg zich af of het wel allemaal door kon gaan. De verkoper hijgde in zijn nek en dreigde al met een boete als hij op de afgesproken dag het huis niet zou afnemen. Hij kneep hem als een oude dief en vroeg of ik in een lock down zat. En zo ja, of het dan niet gewoon met een simpele volmacht geregeld kon worden.

Helaas. Het is waar dat veel notariële akten getekend kunnen worden met een volmacht. Echter, dat geldt bijvoorbeeld niet voor hypotheekakten of testamenten. Je moet er zelf voor bij de notaris aanschuiven. Inmiddels heeft het ministerie bekend gemaakt dat wij met onze werkzaamheden vallen onder de categorie “noodzakelijke overheidsprocessen”. We zitten als notaris niet in een totale lockdown. Met andere woorden, in deze moeilijke tijden kunnen en zullen we de klanten zo goed mogelijk blijven bijstaan. Hoe dan?

- door deels thuis te werken;

- door afspraken door te laten gaan maar zonder handen schudden en zonder de bekende kop koffie (houdt u tegoed);

- door alleen mensen te ontvangen die zelf betrokken zijn bij de transactie en de akte moeten tekenen, dus familie, makelaars en adviseurs worden vriendelijk doch dringend gevraagd weg te blijven;

- door voor besprekingen niet alleen op kantoor beschikbaar te zijn (met voorgeschreven afstand en maatregelen) maar ook telefonisch, via facetime, whatsapp of anderszins en uiteraard met uw hulp en rekenend op uw begrip;

De klant heeft inmiddels zijn huis overgedragen gekregen en voor de tweede keer in zijn leven het ouderlijk huis verlaten. Nu zelfs tot grote opluchting van zijn moeder.

Het zijn barre tijden. Hielden we het bij de vorige crisis voor onmogelijk dat banken failliet konden gaan en de wereld zou ontwrichten, nu staat de wereld volledig stil als gevolg van een virus. Andermaal worden we met onze neus op de feiten gedrukt.

We roepen op zuinig te zijn op elkaar maar dus ook op jezelf. Blijf je zaken goed regelen!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.