Kroes en Partners
Blog Opinie

Locked down?

Hij had zijn huis goed weten te verkopen. Echter had hij zelf nog niets nieuws gevonden. Zijn koper wilde daarop niet wachten dus de overdracht moest snel worden geregeld. En zo geschiedde.

Maar ja wat nu. Iets huren zat er niet in en hij moest toch ergens slapen? Bij zijn ex echtgenote was hij echt niet meer welkom en kinderen om op terug te vallen had hij niet. Dus er zat maar één ding op, tijdelijk terug naar zijn moeder. Moeder, die al jaren weduwe was, had nog wel een kamertje over. Dat viel echter niet mee, terug op het ouderlijk nest!

In no-time had hij dus maar een nieuw huis gekocht. Te duur natuurlijk. Maar ja… zijn moeder zat niet alleen op maar zelfs inmiddels onder zijn huid. Hij had uiteindelijk ook zijn hypotheek rond gekregen en moest alleen nog even langs bij de notaris. In paniek belde hij op en vroeg zich af of het wel allemaal door kon gaan. De verkoper hijgde in zijn nek en dreigde al met een boete als hij op de afgesproken dag het huis niet zou afnemen. Hij kneep hem als een oude dief en vroeg of ik in een lock down zat. En zo ja, of het dan niet gewoon met een simpele volmacht geregeld kon worden.

Helaas. Het is waar dat veel notariële akten getekend kunnen worden met een volmacht. Echter, dat geldt bijvoorbeeld niet voor hypotheekakten of testamenten. Je moet er zelf voor bij de notaris aanschuiven. Inmiddels heeft het ministerie bekend gemaakt dat wij met onze werkzaamheden vallen onder de categorie “noodzakelijke overheidsprocessen”. We zitten als notaris niet in een totale lockdown. Met andere woorden, in deze moeilijke tijden kunnen en zullen we de klanten zo goed mogelijk blijven bijstaan. Hoe dan?

- door deels thuis te werken;

- door afspraken door te laten gaan maar zonder handen schudden en zonder de bekende kop koffie (houdt u tegoed);

- door alleen mensen te ontvangen die zelf betrokken zijn bij de transactie en de akte moeten tekenen, dus familie, makelaars en adviseurs worden vriendelijk doch dringend gevraagd weg te blijven;

- door voor besprekingen niet alleen op kantoor beschikbaar te zijn (met voorgeschreven afstand en maatregelen) maar ook telefonisch, via facetime, whatsapp of anderszins en uiteraard met uw hulp en rekenend op uw begrip;

De klant heeft inmiddels zijn huis overgedragen gekregen en voor de tweede keer in zijn leven het ouderlijk huis verlaten. Nu zelfs tot grote opluchting van zijn moeder.

Het zijn barre tijden. Hielden we het bij de vorige crisis voor onmogelijk dat banken failliet konden gaan en de wereld zou ontwrichten, nu staat de wereld volledig stil als gevolg van een virus. Andermaal worden we met onze neus op de feiten gedrukt.

We roepen op zuinig te zijn op elkaar maar dus ook op jezelf. Blijf je zaken goed regelen!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”