Ingezonden

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Ondanks dat het in Alkmaar een limietwedstrijd was waarbij je alleen je persoonlijke tijden kon aanscherpen voor plaatsing bij de (individuele) regionale kampioenschappen, ging het erg lekker bij de zwemmers van AZC. Er is de laatste weken veel getraind op conditie, zowel in het water als op het land. En dat wierp duidelijk zijn vruchten af, tot grote tevredenheid van de trainers. Velen wisten hun eigen tijden van vorig seizoen ruimschoots te verbeteren, waarmee ze dan ook een plekje hebben veiliggesteld voor later in het jaar.

Dit weekend vonden de Regionale kampioenschappen estafette plaats in Papendrecht. "De estafette wedstrijden zijn eigenlijk altijd één groot feest. Het is één bruisende poel van zwemgekken en heel erg leuk om bij te zijn. Het is een wedstrijd met een klassement over vijf estafettes: 4x50 meter vlinder, rug, school, vrij en wissel. AZC mocht meedoen met twee teams en er werd keihard gestreden", aldus AZC.

De jongens junioren 4: Thomas Braat, Adriaan Coppelmans, Sascha Timmer, Tim Schildkamp, Mitchel Nooitgedacht en Bink de Vries gingen flink tekeer en werden overall vijfde. Vooral de 4x50 vrij ging hard bij de mannen, met een eindtijd van 1.58.54. "Even voor de beeldvorming: dat zijn acht baantjes heen en weer onder de 2 minuten. Kijk volgende keer als je in het zwembad bent maar eens hoe lang je ongeveer over één baan naar de overkant doet, dan zul je zien hoe hard dit ging."

De meiden junioren 4: Jorja Verschoor, Mia Nahon, Zoë Rijkaart, Nina en Jade van der Schrier, die in het vervolg als de pink ladies door het leven gaan vanwege hun knalroze badmutsen, gingen als de brandweer. Zij eindigden bij iedere estafette gemakkelijk in de top 3. Overall werden de meiden tweede. "Een prachtig resultaat tegen de allerbesten van de regio", laat AZC weten. "Kortom: we zijn supertrots op de zwemmers en kijken uit naar de eerste ronde van de competitie, die aanstaand weekend in Bodegraven plaats zal vinden."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen gisteren 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater gisteren 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein gisteren 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen gisteren 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 gisteren 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca gisteren 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.