Alphens EV

Meer duidelijkheid over openingstijden

Het VOC roept winkeliers en pandeigenaren op om meer duidelijkheid te geven over openingstijden van de winkels het in Alphens centrum. Centrummanager Marc Krimpenfort is er van overtuigd dat als er een eenduidig beleid komt wat betreft openingstijden, het stadshart bruisender wordt. “Nu zijn niet alle winkels open op alle zondagen, voor de consument is het onduidelijk wie wanneer open is.”

Het grootste gedeelte van de winkels in het centrum zijn iedere zondag open. “Ik heb geen precieze aantallen maar ik denk dat zo’n 70% wel iedere zondag open is, alleen vallen voor de consument de winkels die niet open zijn meer op.” 

Krimpenfort pleit voor een eenduidig openingsbeleid, de pandeigenaren kunnen hier ook een rol in spelen. “Zij kunnen in hun huurcontracten opnemen dat huurders zich aan bepaalde openingstijden moeten houden op specifieke dagen. Ik zeg niet dat dit moet, maar ik adviseer het wel. Het Alphens centrum kan aantrekkelijker worden maar dan moeten we dit wel samen doen.”

Krimpenfort snapt dat het voor zelfstandige winkeliers lastiger is om iedere zondag open te zijn maar hij vraagt ze toch om het een kans te geven. “Meerdere winkels hebben meer omzet gegenereerd sinds ze iedere zondag open zijn. Dit moet je alleen wel de tijd geven, de klant moet hier aan wennen en niet alle klanten kopen meteen op zondag maar misschien wel later in de week. Probeer dit een jaar uit, dan zul je zien dat je meer omzet krijgt."

Ook wethouder Gerard van As roept winkeliers op om meer duidelijkheid te geven over openingstijden. Op de bijeenkomst van dinsdagavond gaf ook hij aan dat het in het voordeel van het centrum en de winkeliers is, als iedereen hetzelfde doet wat openingstijden betreft. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.