Alphens EV

Meer duidelijkheid over openingstijden

Het VOC roept winkeliers en pandeigenaren op om meer duidelijkheid te geven over openingstijden van de winkels het in Alphens centrum. Centrummanager Marc Krimpenfort is er van overtuigd dat als er een eenduidig beleid komt wat betreft openingstijden, het stadshart bruisender wordt. “Nu zijn niet alle winkels open op alle zondagen, voor de consument is het onduidelijk wie wanneer open is.”

Het grootste gedeelte van de winkels in het centrum zijn iedere zondag open. “Ik heb geen precieze aantallen maar ik denk dat zo’n 70% wel iedere zondag open is, alleen vallen voor de consument de winkels die niet open zijn meer op.” 

Krimpenfort pleit voor een eenduidig openingsbeleid, de pandeigenaren kunnen hier ook een rol in spelen. “Zij kunnen in hun huurcontracten opnemen dat huurders zich aan bepaalde openingstijden moeten houden op specifieke dagen. Ik zeg niet dat dit moet, maar ik adviseer het wel. Het Alphens centrum kan aantrekkelijker worden maar dan moeten we dit wel samen doen.”

Krimpenfort snapt dat het voor zelfstandige winkeliers lastiger is om iedere zondag open te zijn maar hij vraagt ze toch om het een kans te geven. “Meerdere winkels hebben meer omzet gegenereerd sinds ze iedere zondag open zijn. Dit moet je alleen wel de tijd geven, de klant moet hier aan wennen en niet alle klanten kopen meteen op zondag maar misschien wel later in de week. Probeer dit een jaar uit, dan zul je zien dat je meer omzet krijgt."

Ook wethouder Gerard van As roept winkeliers op om meer duidelijkheid te geven over openingstijden. Op de bijeenkomst van dinsdagavond gaf ook hij aan dat het in het voordeel van het centrum en de winkeliers is, als iedereen hetzelfde doet wat openingstijden betreft. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!  

Cultuur vandaag 12:06

Officiële opening STA-ART

Na 2,5 jaar op het adres De Aarhof 15 aanwezig te zijn geweest, is Galerie STA-ART vanaf 25 oktober te vinden in het voormalige winkelpand van Halfords, Aarhof 41. Op zaterdag 26 oktober om 15:00 uur wordt de nieuwe locatie feestelijk in gebruik genomen.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:37

Gooi uw dak in de strijd tegen de stikstofcrisis

De uitspraak eind mei van de Raad van State over de stikstofaanpak van de Nederlandse overheid heeft veel teweeggebracht. Vergunningsaanvragen liepen vast, bouwprojecten kwamen stil te liggen. Intussen beraadt de regering zich op een nieuwe benadering. Maar ook bedrijven, VvE’s en scholen kunnen een steentje bijdragen – via hun platte dak!