Advertorial Sport

MTP Fysiotherapie helpt je bij vervelende wintersportblessures

Een skiduim is een van de meest voorkomende letsels aan de arm tijdens de wintersport. Een klassieke oorzaak van een skiduim is een val tijdens het skiën waarbij de duim achter de skistok blijft hangen. De duim klapt als het ware achterover. Hierdoor wordt de duim in meer of mindere mate ontwricht en kan een gewrichtsbandje in de duim beschadigen. Dit kan uiteraard ook gebeuren bij andere sporten of bezigheden.

Herken je jezelf hierin en heb je bijvoorbeeld na een val aanhoudende klachten aan de binnenzijde van de knokkel van de duim, pijn bij bewegen, zwelling, gevoel van instabiliteit of het idee dat de duim overdreven ver naar buiten toe kan bewegen? Dan is het aan te raden om dit spoedig te laten beoordelen door een specialist, bijvoorbeeld een handtherapeut.

Afhankelijk van de ernst van de beschadiging van het bandje kan een behandeling bestaan uit oefeningen en/of een periode van rust middels een spalk. Als het bandje volledig afgescheurd is, is een operatie geïndiceerd. Hoe sneller u erbij bent, des te beter het te verwachten resultaat.  

Bij MTP Fysiotherapie helpen we je graag!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws