Advertorial Sport

MTP Fysiotherapie helpt je bij vervelende wintersportblessures

Een skiduim is een van de meest voorkomende letsels aan de arm tijdens de wintersport. Een klassieke oorzaak van een skiduim is een val tijdens het skiƫn waarbij de duim achter de skistok blijft hangen. De duim klapt als het ware achterover. Hierdoor wordt de duim in meer of mindere mate ontwricht en kan een gewrichtsbandje in de duim beschadigen. Dit kan uiteraard ook gebeuren bij andere sporten of bezigheden.

Herken je jezelf hierin en heb je bijvoorbeeld na een val aanhoudende klachten aan de binnenzijde van de knokkel van de duim, pijn bij bewegen, zwelling, gevoel van instabiliteit of het idee dat de duim overdreven ver naar buiten toe kan bewegen? Dan is het aan te raden om dit spoedig te laten beoordelen door een specialist, bijvoorbeeld een handtherapeut.

Afhankelijk van de ernst van de beschadiging van het bandje kan een behandeling bestaan uit oefeningen en/of een periode van rust middels een spalk. Als het bandje volledig afgescheurd is, is een operatie geïndiceerd. Hoe sneller u erbij bent, des te beter het te verwachten resultaat.  

Bij MTP Fysiotherapie helpen we je graag!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:34

Baronie ontruimd in verband met brand

Op woensdagmiddag 26 februari heeft er een gebouwbrand plaatsgevonden in winkelcentrum De Baronie in Alphen. Het betrof een brand in de technische ruimte.

Advertorial Cultuur gisteren 17:05

Kunstenares Herma Kampschuur viert opening atelier

Kunstenares Herma Kampschuur opent haar nieuwe werkplek op De Werf, de opbloeiende hotspot voor creatieve en ambachtelijke bedrijven aan de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Het is een atelier, workshopruimte en galerie ineen. En iedereen mag dat op zaterdag 7 maart ontdekken. Ze exposeert haar werk en dat van een aantal cursisten in eigen huis.

Calamiteiten gisteren 15:33

Getuigen gezocht voor inbraak Viswinkel Fizzi Herenhof

Op dinsdag 25 februari is er tussen 23:00 en 00:00 uur ingebroken bij Viswinkel Fizzi in winkelcentrum De Herenhof. “We zijn geschrokken en hopen dat de daders snel worden opgepakt.”

Advertorial Cultuur gisteren 13:19

The Great Composers bij Parkvilla

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Vier samen met Parkvilla het Beethoven-jaar met de geweldige documentaireserie ‘The Great Composers’ over de grootste componisten aller tijden.