Archieffoto

Na meer dan 50 keer, vanaf 2023 definitief geen Avond LAURA meer

De LAURA is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mensen uit Alphen en omstreken de fiets op stappen en het Groene Hart door fietsen. De laatste paar edities loopt het aantal deelnemers echter terug. Dit heeft de organisatie doen besluiten de Avond LAURA definitief te cancellen.

Dinsdag 7 juni ging de Avond LAURA van start, alweer de 51e editie. Verspreid over vier avonden verzamelde ongeveer 150 enthousiaste fietsers zich bij Vogelpark Avifauna, het startpunt van de Avond LAURA. Elke avond stond een route van ongeveer 35 kilometer op het programma.

De opkomst was echter matig ten opzichte van voorgaande jaren. De Avond LAURA is daarom komen te vervallen. “Dit moeilijke besluit zat er al enige tijd aan te komen, maar uit de evaluatie van de Avond LAURA van 2022, blijkt duidelijk dat het aantal deelnemers wederom is geslonken”, zo laat de organisatie weten. “Het is niet langer verantwoord om tijd en energie te stoppen in dit avond evenement.”

Wel zal de Dag LAURA nog minimaal twee keer georganiseerd worden. “Ondanks deze wat sombere vooruitblik, hebben wij er toch wel vertrouwen in, dat er op tijd nieuwe aanmeldingen zijn voor deelname op diverse functies binnen het bestuur”, aldus de organisatie van de LAURA in juni. De 74e editie van de Dag LAURA start op dinsdag 4 juli.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 10:23

Meer tijdelijke woningen in gemeente Alphen aan den Rijn

Er lopen onderzoeken naar locaties voor tijdelijke woningen bestemd voor spoedzoekers en voor opvang van vluchtelingen. Aan Hoorn-West, vlakbij de PI, is een locatie in onderzoek waar mogelijk 350 tot 400 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Calamiteiten vandaag 08:39

Auto te water bij afrit N11

Van dinsdag- op woensdagnacht is een auto te water geraakt bij het Rietveldsepad. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Politiek gisteren 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.