De Thermen2

Natte gymlessen gestart: “Niets is leuker dan een gymles in het zwembad”

Niets is leuker dan een gymles in het zwembad, zo ondervond basisschool De Mare afgelopen donderdag. De Mare is de eerste school die gestart is met Natte gymlessen bij De Thermen2.

De Thermen2 biedt scholen, in samenwerking met Alphen Vitaal, een vier- of vijf weeks programma op maat in zwembad AquaRijn. In overleg met de school wordt een programma samengesteld waarin kinderen kennis kunnen maken met alle facetten van de zwemsport. Op een speelse manier wordt wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, reddingszwemmen of snorkelen aangeboden. In samenwerking met Studio Forza maken ook danslessen deel uit van het programma.

Voorafgaand aan de start van de Natte gymles ondertekende Remco Pielstroom, directeur van De Thermen2, wethouder Gert-Jan Schotanus en ArJan Wille, directeur van Alphen Vitaal, het samenwerkingscontract. Jary Göbel, adjunct directeur van De Thermen2, benadrukt het belang van de lessen: “Voorgaande jaren is gebleken hoe belangrijk dit aanbod is. We hechten er grote waarde aan dat de kinderen zwemveilig worden en blijven. Via de natte gymlessen zorgen we ervoor dat elk kind op zijn niveau mee kan doen.”

De Mare is de eerste basisschool die deelneemt aan de reeks. De komende maanden zullen nog vijf klassen van verschillende scholen volgen. Na het programma ontvangen de leerlingen een certificaat van deelname. Scholen die interesse hebben het programma kunnen contact opnemen met Melissa Dongelmans van De Thermen2.

natte gymles de thermen2 ondertekening.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.