De Thermen2

Natte gymlessen gestart: “Niets is leuker dan een gymles in het zwembad”

Niets is leuker dan een gymles in het zwembad, zo ondervond basisschool De Mare afgelopen donderdag. De Mare is de eerste school die gestart is met Natte gymlessen bij De Thermen2.

De Thermen2 biedt scholen, in samenwerking met Alphen Vitaal, een vier- of vijf weeks programma op maat in zwembad AquaRijn. In overleg met de school wordt een programma samengesteld waarin kinderen kennis kunnen maken met alle facetten van de zwemsport. Op een speelse manier wordt wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, reddingszwemmen of snorkelen aangeboden. In samenwerking met Studio Forza maken ook danslessen deel uit van het programma.

Voorafgaand aan de start van de Natte gymles ondertekende Remco Pielstroom, directeur van De Thermen2, wethouder Gert-Jan Schotanus en ArJan Wille, directeur van Alphen Vitaal, het samenwerkingscontract. Jary Göbel, adjunct directeur van De Thermen2, benadrukt het belang van de lessen: “Voorgaande jaren is gebleken hoe belangrijk dit aanbod is. We hechten er grote waarde aan dat de kinderen zwemveilig worden en blijven. Via de natte gymlessen zorgen we ervoor dat elk kind op zijn niveau mee kan doen.”

De Mare is de eerste basisschool die deelneemt aan de reeks. De komende maanden zullen nog vijf klassen van verschillende scholen volgen. Na het programma ontvangen de leerlingen een certificaat van deelname. Scholen die interesse hebben het programma kunnen contact opnemen met Melissa Dongelmans van De Thermen2.

natte gymles de thermen2 ondertekening.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”