Nieuw Elan
Advertorial Politiek plein

Nieuw Elan wil beter dierenwelzijnsbeleid in de gemeente

Tijdens de Raadsvergadering van donderdag 20 oktober heeft Nieuw Elan Raadslid Robert Blom zijn initiatiefvoorstel Dierenwelzijn ingediend aan Burgemeester Liesbeth Spies.

Met dit initiatiefvoorstel willen de indieners een eerste aanzet geven tot een verbetering van, en een meer transparant gemeentelijk dierenwelzijn(sbeleid) in de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij vragen de gemeenteraad van oktober het college te verzoeken om een aantal actiepunten op te pakken, met een aantal voorstellen te komen ten aanzien van actuele ontwikkelingen en de raad over de gehele linie te informeren over de laatste stand zaken.

‘’Elke gemeente in Nederland verdient een duidelijk en voor iedereen begrijpelijk dierenwelzijnsbeleid. We hebben goede rentmeester te zijn van hetgeen ons is toevertrouwd. Dat betekent dat we aandacht moeten hebben voor onze natuur en voor alles wat ons vanuit de schepping is toevertrouwd. Daaronder vallen ook (wilde) dieren", begint initiatiefnemer Robert Blom.

"In dit kader wordt opgemerkt dat er in onze gemeente ruim 5.000 (geregistreerde) honden wonen, duizenden katten plus duizenden cavia’s, hamsters en overige dieren. De schatting ligt op tien- tot vijftienduizend huisdieren. Bedenk hierbij ook dat dierenwelzijn niet alleen ten gunste komt van de dieren maar óók ten gunste van de bewoners. Een dier-in-huis vervult een stabiliserende functie, werkt gunstig bij eenzaamheid, stress en sociale contacten’’ aldus Robert Blom.

Benieuwd naar het voorstel? Klik hier.


Meer nieuws

Advertorial Politiek plein vandaag 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.

Advertorial Theater vandaag 09:22

De Dansers opent het nieuwe dansseizoen in Castellum

Ze staan op de voorkant van de brochure en trappen het dansseizoen van Theater Castellum af: De Dansers. Een gezelschap uit Utrecht dat bekendstaat om hun dansconcerten met energieke moderne dans en livemuziek. Op dinsdag 26 september komt de groep dansers en muzikanten naar Alphen aan den Rijn met hun nieuwste voorstelling ‘Hush’.

Sport vandaag 08:02

Droomstart voor Alphia in de 2e klasse C

Alphia heeft de droomstart van de nieuwe competitie in de 2e klasse C te pakken. De oranjehemden wonnen de eerste wedstrijd met 4-2 van het Wassenaarse SVC'08.