Nieuw Elan zet raadslid Peter Bontekoe uit fractie

Peter Bontekoe is maandagavond uit de fractie van Nieuw Elan gezet. Het raadslid van de gemeente Alphen aan den Rijn zou een onoverbrugbaar verschil van inzicht met de rest van de partij hebben.

Het is nog niet bekend of Bontekoe zijn zetel behoudt of teruggeeft aan Nieuw Elan. Mocht Bontekoe zijn zetel behouden, dan heeft de coalitie nog slechts twintig zetels in de gemeenteraad; een nipte meerderheid. 

Nieuw Elan-leider André de Jeu geeft aan dinsdag in gesprek te gaan met de coalitiepartners. 

Eenmansfractie
Voor Bontekoe zich aansloot bij Nieuw Elan, was hij onderdeel van het CDA. In de zomer van 2017 stapte hij uit de partij, ook vanwege een verschil van inzicht. Na enkele maanden een eenmansfractie te zijn geweest, sloot Bontekoe zich aan bij Nieuw Elan. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 01:52

Persoon zwaargewond na val van trap bij Alle Hens

Een persoon is woensdag op donderdagnacht zwaargewond geraakt na een val van een trap in een kroeg. Het gebeurde tijdens het straatfeest in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn.

Gemeente gisteren 17:14

Alphense Begrotingsdag

Wilt u weten waar de gemeente haar geld aan uitgeeft? Of heeft u ideeën of suggesties hiervoor? Bezoek dan de Alphense Begrotingsdag. Op maandag 30 september om 19:00 uur vindt de Alphense Begrotingsdag plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. 

Advertorial Sport gisteren 16:10

Nieuw in Alphen aan den Rijn: Family Bootcamp

Vanaf zondag 29 september geeft 4Sport Training Center op iedere laatste zondag van de maand een Family Bootcamp training in het Europapark in Kerk & Zanen.  

Sport gisteren 15:19

Triathlon Alphen bij de Zegerplas

Op zondag 22 september vindt bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn de 5de editie van de Triathlon Alphen plaats.  

Politiek gisteren 14:42

Veel wijzigingen in nieuwe concept Cultuurvisie

De nieuwe Cultuurvisie voor de gemeente Alphen aan den Rijn kost heel wat moeite om van de grond te trekken. De tweede versie is dinsdag 17 september door wethouder Leo Maat aan de pers gepresenteerd.