Google Street View

Nieuw type verharding voor verslechterd fietspad Sportlaan

Het fietspad langs de Sportlaan in Alphen verkeert in slechte staat, wat veroorzaakt wordt door de boomwortels van de bomen die langs het fietspad staan. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders investeren in een pilotproject, waarbij wordt gewerkt met een nieuw type verharding.

Er staan langs het fietspad langs de Sportlaan grote en waardevolle bomen. Maar de wortels van deze bomen zorgen voor veel schade aan de verharding van het pad. Door de oneffenheden in het asfalt kunnen gebruikers niet comfortabel over het fietspad rijden. De afgelopen jaren is de verharding verschillende keren vervangen, maar keer op keer blijven de oneffenheden terugkeren. Hier moet verandering inkomen door te investeren in een pilotproject.

Het project zou uitgevoerd worden door Easypath Nederland B.V., een gepatenteerd product dat de betonelementen met elkaar verbindt waardoor er geen hoogteverschil tussen de platen ontstaat. Door het asfalt te vervangen met beton, kunnen oneffenheden in het fietspad in te toekomst voorkomen worden. “De gebruikers van het nieuwe pad kunnen dan comfortabel over het nieuwe pad fietsen”, aldus de gemeente.

Als er akkoord wordt gegeven op het besluit, zal er zo snel mogelijk met de werkzaamheden worden gestart. Het streven is om het fietspad op te leveren voor het begin van het sport(voetbal)seizoen. Er zullen geen werkzaamheden worden uitgevoerd in de week van het VakantieSpel.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 16:48

Burgerzaken op zaterdag gesloten

Vanwege de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werkt Burgerzaken op dit moment alleen op afspraak. 

Alphens Restaurantweek vandaag 16:21

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wijnbar&Zo

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van onze wijnspecialist: Wijnbar&Zo.

Gemeente vandaag 15:46

Project Aquathermie Planetenbuurt weer een stap dichterbij

Samen met woningcorporatie Woonforte, ziekenhuis Alrijne, verpleeghuis Oudshoorn,​ Stichting Driehoorne, het Scala College en Hoogheemraadschap van Rijnland ondertekent​ Gemeente Alphen aan den Rijn de intentieovereenkomst ‘Duurzame warmte Planetenbuurt’.​ Daarmee is de​ volgende grote stap in het project Aquathermie gezet.​ 

Verkeer en vervoer vandaag 15:17

Treinverkeer Alphen-Gouda gestremd

Momenteel rijden er geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in verband met een seinstoring.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Coronavirus: bijna 30 personen in het ziekenhuis

In Nederland is het aantal positief geteste personen opgelopen naar 12.595. In de gemeente Alphen zijn er 29 personen die in het ziekenhuis liggen of in het ziekenhuis hebben gelegen in verband met het coronavirus.