Advertorial Overige

Ondernemend Alphen omarmt massaal het meest liefdevolle moment in Oudshoorn

Voor de vierde maal verzorgt de serviceclub Round Table 84 Oude Rijn het meest liefdevolle evenement van Alphen. Op zondag 12 februari aanstaande organiseren de heren dit voor de bewoners van verzorgingshuis Oudshoorn en hun partners. Die krijgen dit jaar niet alleen een geheel verzorgd diner aangeboden, maar er is ook een Generatie Lunch.

Het initiatief wat in 2017 begon om (met name) de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen, is massaal omarmd door ondernemend Alphen. "We merken dat veel ondernemers een persoonlijke reden hebben om het initiatief financieel te steunen. Dus binnen 1 dag was er al meer dan € 3.000 opgehaald", stelt Michäel Aschman (Tafelaar RT84). Op de dag van de liefde wil de serviceclub de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten.

De dag zal ook dit jaar weer heel bijzonder worden. En met een huidige stand van meer dan € 6.000 is er veel mogelijk. "We gaan niet alleen de bewoners met partner/familie in het zonnetje zetten, maar ook de vrijwilligers van Oudshoorn. Wat we gaan doen is een verrassing, maar ze gaan het niet snel vergeten."

Vorig jaar is een groot deel van de opbrengst naar het Alzheimer Café gegaan. “Voor mij was dat heel speciaal, vertelt Wouter Sjerp ons. “Ik mocht de cheque van € 1.000 overhandigen aan een oudoom welke helaas kort daarna is overleden. En dat is gewoon mooi om te doen. Het Alzheimer Café heeft ons laten weten dat ze een avond hebben georganiseerd met een speciale theatergroep. Dus dat horen we als Tafel graag.”

Vanuit de gemeente zal dit jaar Burgemeester Spies aanschuiven. Zij zal het diner officieel openen.

Sponsoring
Het initiatief wordt mogelijk gemaakt via sponsoring. Dit jaar zullen er maar liefst tachtig bewoners (en gezelschap) worden verwend met een liefdevol diner of lunch. Beiden worden bereidt door de chefkok(s) van restauranten ‘s Molenaarsbrug, Maggie Blue en Wet ‘n Wild. Bedrijven uit Alphen aan den Rijn en omgeving zijn al zeer gul. Op dit moment sponsoren Scrambled Ads, ProviderCheck, Mond & Welzijn, MTH Lifttechniek, WikiWork, Munneke Lourens Advocaten, Caminada & van Leeuwen, VUE Cinemas, Buntsma Autoschade, LaGro Geelkerken Advocaten, B-Fitt, Amatec, Suzan Vastgoed, VLASMAN, DKPS Regeltechniek, PM Project Meubilair, Praktijk4Kids, Café de Heul en PFM Intelligence Group dit mooie evenement. Maar om het helemaal op en top te laten verlopen zoekt RT84 nog veel meer sponsoren. De serviceclub doet dan ook een oproep om sponsorbijdragen aan te melden via service@partof.nl. Dat kan een financiële bijdrage zijn, maar een bijdrage in bijvoorbeeld de aankleding of het ontwerpen van uitnodigingen is ook welkom.

Laten we er als gemeente ook in 2020 een prachtige herinnering van maken.


Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.