Advertorial Overige

Ondernemend Alphen omarmt massaal het meest liefdevolle moment in Oudshoorn

Voor de vierde maal verzorgt de serviceclub Round Table 84 Oude Rijn het meest liefdevolle evenement van Alphen. Op zondag 12 februari aanstaande organiseren de heren dit voor de bewoners van verzorgingshuis Oudshoorn en hun partners. Die krijgen dit jaar niet alleen een geheel verzorgd diner aangeboden, maar er is ook een Generatie Lunch.

Het initiatief wat in 2017 begon om (met name) de partners van de bewoners een mooie dag te bezorgen, is massaal omarmd door ondernemend Alphen. "We merken dat veel ondernemers een persoonlijke reden hebben om het initiatief financieel te steunen. Dus binnen 1 dag was er al meer dan € 3.000 opgehaald", stelt Michäel Aschman (Tafelaar RT84). Op de dag van de liefde wil de serviceclub de geliefden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengen en in het zonnetje zetten.

De dag zal ook dit jaar weer heel bijzonder worden. En met een huidige stand van meer dan € 6.000 is er veel mogelijk. "We gaan niet alleen de bewoners met partner/familie in het zonnetje zetten, maar ook de vrijwilligers van Oudshoorn. Wat we gaan doen is een verrassing, maar ze gaan het niet snel vergeten."

Vorig jaar is een groot deel van de opbrengst naar het Alzheimer Café gegaan. “Voor mij was dat heel speciaal, vertelt Wouter Sjerp ons. “Ik mocht de cheque van € 1.000 overhandigen aan een oudoom welke helaas kort daarna is overleden. En dat is gewoon mooi om te doen. Het Alzheimer Café heeft ons laten weten dat ze een avond hebben georganiseerd met een speciale theatergroep. Dus dat horen we als Tafel graag.”

Vanuit de gemeente zal dit jaar Burgemeester Spies aanschuiven. Zij zal het diner officieel openen.

Sponsoring
Het initiatief wordt mogelijk gemaakt via sponsoring. Dit jaar zullen er maar liefst tachtig bewoners (en gezelschap) worden verwend met een liefdevol diner of lunch. Beiden worden bereidt door de chefkok(s) van restauranten ‘s Molenaarsbrug, Maggie Blue en Wet ‘n Wild. Bedrijven uit Alphen aan den Rijn en omgeving zijn al zeer gul. Op dit moment sponsoren Scrambled Ads, ProviderCheck, Mond & Welzijn, MTH Lifttechniek, WikiWork, Munneke Lourens Advocaten, Caminada & van Leeuwen, VUE Cinemas, Buntsma Autoschade, LaGro Geelkerken Advocaten, B-Fitt, Amatec, Suzan Vastgoed, VLASMAN, DKPS Regeltechniek, PM Project Meubilair, Praktijk4Kids, Café de Heul en PFM Intelligence Group dit mooie evenement. Maar om het helemaal op en top te laten verlopen zoekt RT84 nog veel meer sponsoren. De serviceclub doet dan ook een oproep om sponsorbijdragen aan te melden via service@partof.nl. Dat kan een financiële bijdrage zijn, maar een bijdrage in bijvoorbeeld de aankleding of het ontwerpen van uitnodigingen is ook welkom.

Laten we er als gemeente ook in 2020 een prachtige herinnering van maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 12:06

Alphense Steven in actie voor Het vergeten kind

De 16-jarige Steven Heppener uit Alphen aan den Rijn, gaat op 20 januari 2020 een poging doen om het wereldrecord indoor karten te verbreken. Dit doet hij voor het goede doel ‘Het vergeten kind’.

Overige vandaag 11:33

Beste Dakar Rally ooit voor Tim en Tom Coronel

Tim en Tom Coronel hebben de finish van de Dakar Rally in Saudi-Arabië gehaald. Met het volbrengen van de race bereikte de tweeling ook nog het beste resultaat in de rangschikking ooit. Ze wisten de 27e plaats in de eindrangschikking te behalen. 

Advertorial Sport vandaag 10:47

Alphense open Dans- en Theaterdagen gaan bijna van start

Twijfel je of je een dansles of een theaterles wil volgen? Ook benieuwd welke les(sen) bij jou passen? Kom dan van zaterdag 25 tot en met vrijdag 31 januari naar de gratis Open Dans- en Theaterdagen bij Cools Dance & Events.

Evenementen vandaag 09:10

Laatste weekend schaatsen in Archeon

Tot en met zondag 19 januari kun je nog schaatsen op de overdekte ijsbaan bij museumpark Archeon. Ook in het laatste weekend mag de warme chocomel of koffie/thee niet ontbreken na afloop. Tijdens 'Vier de Winter' is er genoeg te beleven in het museumpark!

Calamiteiten vandaag 03:11

Ravage na eenzijdig ongeval op de Prins Bernhardlaan

Een flink ongeval vrijdag op zaterdagnacht op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. Een personenauto raakte bij een eenzijdig ongeval zwaar beschadigd, de bestuurder sloeg op de vlucht.