Josh Walet

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2023 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over 1,5 week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 2 juni af met BLØF, Kraantje Pappie, Chef’Special en The Dirty Daddies.

Op 2, 3 en 4 juni is het tijd voor de negende editie van het Zomerspektakel aan het Meer, met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. Een heel weekend lang geniet jij als bezoeker van een steengoede line-up met topartiesten, een speciaal programma voor kids, sporten en bewegen tijdens de Obstacle Run, en natuurlijk op zondagochtend een inspirerende Zomerdienst aan het Meer. Kortom: drie dagen feest voor jong en oud.

Opbouw is begonnen

Voordat al die duizenden bezoekers kunnen genieten van het Zomerspektakel, moet eerst het evenemententerrein klaar worden gemaakt. “Denk onder meer aan de houten ondervloer van 5.000 m2, het hoofdpodium, de dertig tenten voor de horeca, de backstage, het voorterrein, en alle infrastructuur rondom het festival”, zegt voorzitter Stanley de Looze.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

zomerspektakel opbouw 4.jpeg

Kortom: er gaat nog heel wat werk aan vooraf voordat jij kunt feesten op het evenemententerrein aan De Bijlen. “Om ervoor te zorgen dat alles op tijd klaar is voor de opening van het terrein op vrijdag 2 juni om 16:00 uur, zijn we maandagochtend al van start gegaan met de opbouw.”

Line-up vrijdag 2 juni

Op het podium zien we allemaal bekende gezichten terug. “Vrijdag 2 juni starten we met BLØF, die met Zoutelande de beach vibe het festival in blaast. Daarna gaan we ‘pompen’ met ‘the Crane’, Kraantje Pappie. Vervolgens is het de beurt aan Chef’Special om het podium te rocken. Met hits als Amigo en Afraid of the Dark moet dat helemaal goedkomen. We sluiten af met een giga gave show van The Dirty Daddies. Vorig jaar zorgden zij voor een spectaculaire afsluiting op een regenachtige zondagavond. Deze zevenkoppige hitmachine gaat het publiek dit keer opnieuw omverblazen!”

Heb je nog geen tickets voor vrijdag 2 juni? Voorkom dat je misgrijpt! Inmiddels is 80% van de tickets verkocht. De laatste tickets scoor je via Alphens.nl of Zomerspektakelaanhetmeer.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.