Josh Walet

Opnieuw verkeersregelaars beledigd bij Ecopark

De drukte bij Afvalbrengstation Ecopark De Limes blijft aanhouden, net als de beledigingen die bezoekers van het Ecopark naar de verkeersregelaars roepen. Daarom heeft Handhaving Alphen aan den Rijn meerdere boetes uitgeschreven.

Al enige tijd is het druk bij het Ecopark. Nu mensen veel thuis zitten in verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus, lijken veel Alphenaren hun woning op te willen ruimen. Vanwege de drukte heeft de gemeente extra maatregelen genomen, zodat de veiligheid van bezoekers en verkeersregelaars gewaarborgd kan worden.

Dit betekent dat er maximaal 5 voertuigen toegelaten worden, met 1 persoon per voertuig. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om alles in goede banen te begeleiden, zodat de regels nageleefd worden. Maar niet iedereen die een bezoek brengt kan omgaan met deze maatregelen. De verkeersregelaars worden namelijk regelmatig uitgescholden en bedreigd. Handhaving Alphen aan den Rijn heeft aan meerdere personen daarom ook een boete uitgeschreven van € 400. Hiervoor zijn de handhavers bevoegd door de nieuwste noodverordening.

Om de drukte te spreiden is het Ecopark vanaf 30 maart tijdelijk ook open op maandagen van 8:00 tot 16:00 uur. Daarnaast is de ingangsdatum voor het betalen van bepaalde soorten afval op het Ecopark verschoven van 1 april naar 1 mei 2020.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.