Josh Walet

Oproep: leuke ideeën voor kleinschalige pleinevenementen

Dit jaar geen Alphense Jaarmarkt in zijn bekende vorm, maar de organisatie van de Jaarmarkt kijkt wel naar alternatieven om toch kleine evenementen te organiseren op woensdag 16 september. En daar heeft de organisatie jouw hulp voor nodig.

Traditiegetrouw wordt op de derde woensdag van de maand september de Alphense Jaarmarkt georganiseerd. Verspreid door het hele centrum staan allerlei kramen, en uiteraard is er ook een kermis van de partij. Dit jaar zal de welbekende derde woensdag in september er alleen anders uitzien.

Naar het door laten gaan van de kermis wordt wel gekeken, maar de Jaarmarkt zal geen doorgang vinden. “Nu speculeren op een voortijdig einde van deze maatregelen en doorgaan met de organisatie levert wel veel kosten op, maar als blijkt dat het in september toch niet kan doorgaan, staan daar geen inkomsten tegenover”, aldus Hans van Beek, voorzitter stichting Jaarmarkt.

Oproep

Toch wil de organisatie van de Jaarmarkt wel iets anders organiseren. De bekende vorm is geen optie vanwege de 1,5 meter afstand die mensen tot elkaar moeten behouden, maar kleinere evenementen zouden wel kunnen. Het gaat dan voornamelijk om het idee om kleinschalige evenementen op pleinen in Alphen te organiseren, zoals het Rijnplein en het Thorbeckeplein.

Daarom doet de organisatie een oproep voor leuke initiatieven. Heb jij leuke ideeën, meld je dan bij de organisatie van de Alphense Jaarmarkt met jouw ‘alternatieve Jaarmarkt idee’ via info@jaarmarktalphenaandenrijn.nl. Vertel en onderbouw jouw idee met je naam en telefoonnummer, zodat de organisatie contact met jou op kan opnemen. In overleg kun je dan samen met de organisatie kijken naar de haalbaarheid van jouw plan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.