Josh Walet

Oproep: leuke ideeën voor kleinschalige pleinevenementen

Dit jaar geen Alphense Jaarmarkt in zijn bekende vorm, maar de organisatie van de Jaarmarkt kijkt wel naar alternatieven om toch kleine evenementen te organiseren op woensdag 16 september. En daar heeft de organisatie jouw hulp voor nodig.

Traditiegetrouw wordt op de derde woensdag van de maand september de Alphense Jaarmarkt georganiseerd. Verspreid door het hele centrum staan allerlei kramen, en uiteraard is er ook een kermis van de partij. Dit jaar zal de welbekende derde woensdag in september er alleen anders uitzien.

Naar het door laten gaan van de kermis wordt wel gekeken, maar de Jaarmarkt zal geen doorgang vinden. “Nu speculeren op een voortijdig einde van deze maatregelen en doorgaan met de organisatie levert wel veel kosten op, maar als blijkt dat het in september toch niet kan doorgaan, staan daar geen inkomsten tegenover”, aldus Hans van Beek, voorzitter stichting Jaarmarkt.

Oproep

Toch wil de organisatie van de Jaarmarkt wel iets anders organiseren. De bekende vorm is geen optie vanwege de 1,5 meter afstand die mensen tot elkaar moeten behouden, maar kleinere evenementen zouden wel kunnen. Het gaat dan voornamelijk om het idee om kleinschalige evenementen op pleinen in Alphen te organiseren, zoals het Rijnplein en het Thorbeckeplein.

Daarom doet de organisatie een oproep voor leuke initiatieven. Heb jij leuke ideeën, meld je dan bij de organisatie van de Alphense Jaarmarkt met jouw ‘alternatieve Jaarmarkt idee’ via info@jaarmarktalphenaandenrijn.nl. Vertel en onderbouw jouw idee met je naam en telefoonnummer, zodat de organisatie contact met jou op kan opnemen. In overleg kun je dan samen met de organisatie kijken naar de haalbaarheid van jouw plan.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.