Josh Walet

Oranje Nassausingel afgezet vanwege aanvullend onderzoek naar dodelijk ongeval

Sinds zaterdagochtend verricht de politie aanvullend onderzoek op de Oranje Nassausingel in Alphen aan den Rijn, waar het op vrijdagavond 8 juli verschrikkelijk misging. Vanwege de hoge snelheden waarmee de politie over de weg rijdt, trekt het aanvullende onderzoek veel bekijks.

Bij ernstige verkeersongevallen, zoals het dodelijke ongeval dat op vrijdagavond 8 juli plaatsvond op de Oranje Nassausingel, onderzoekt de politie de toedracht van het ongeval. Daarvoor wordt onder meer gebruikgemaakt van overzichtsfoto’s, (snelheids)metingen en reconstructies. Het team Forensische Opsporing Verkeer van de politie voert het onderzoek uit.

Sinds 09:00 uur zijn zij bezig met het onderzoek. Het onderzoek duurt al de hele ochtend en ook in de middag wordt het onderzoek uitgevoerd. In verband met dit aanvullende onderzoek is de Oranje Nassausingel tussen de N207 en de President Kennedylaan afgezet in de richting van Alphen Noord. Zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers kunnen daardoor niet over de weg rijden of oversteken.

Tekst loopt door onder de foto

aanvullend onderzoek oranje nassausingel 5.jpeg

Snelheden tot 160 km/u

Het onderzoek staat in het teken van het achterhalen hoe hard de 24-jarige bestuurder uit Boskoop reed toen hij in botsing kwam met de 20-jarige Alphense Kaylee, die daar op de bewuste vrijdagavond fietste. De politie voert hiervoor meerdere snelheidsmetingen uit. Hierbij worden snelheden tot 160 km/u gehaald. Dat de politie over de weg rijdt blijft niet onopgemerkt. De snelheidsmetingen trekken dan ook veel bekijks.

Hoe werkt dat achterhalen van de snelheid dan precies? Sensoren van verkeersregelinstallaties slaan data op. Door deze data weet de politie op de seconde precies wanneer de bestuurder voorbij de verkeerslichten reed. De politieauto wordt ingezet om deze situatie na te bootsen. Met apparatuur op de politieauto wordt alles nauwkeurig gemeten en gelinkt aan de data van de verkeersregelinstallaties. Zo kan de politie zeer nauwkeurig te weten komen met welke snelheid de bestuurder vrijdag 8 juli over de Oranje Nassausingel reed.

aanvullend onderzoek oranje nassausingel 3.jpeg

aanvullend onderzoek oranje nassausingel 4.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.