Pas op phishingactie uit naam van RIVM

Let op! Onvang je een SMS met daarin een link om de CoronaApp of de CoronaMelder te downloaden? Klik dan niet op deze link en verwijder het bericht. Het gaat hier om een phishingactie.

Dat laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten. De naam van het RIVM wordt bij deze phishingactie misbruikt. De CoronaMelder kun je nog helemaal niet downloaden.

De landelijke invoering van de CoronaMelder App staat landelijk gepland op 1 september, en wordt ingevoerd om het coronavirus onder controle te houden.  “De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voordat de app overal is te gebruiken, worden de komende tijd nog de laatste praktijk- en veiligheidstesten uitgevoerd.” Aldus minister Hugo de Jonge (VWS).

Op www.coronamelder.nl of op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app is meer informatie over de app en het proces te vinden. Hier wordt uitgelegd hoe de CoronaMelder werkt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.