De Thermen2
Advertorial Kinderen

Peutersurvival start weer in april

Een peuter aanleren wat het moet doen als hij of zij in het water valt. Dat is het doel van Peutersurvival. Kinderen tussen 3 en 4 jaar leren spelenderwijs, geholpen door hun ouders, om boven water te komen, naar rugligging te draaien en uit het water te klimmen. In april start een nieuwe twaalfweekse cursus niveau 1 bij De Thermen2.

De cursus is vooral belangrijk voor de veiligheid van peuters. De lessen peutersurvival zijn erg in trek. Jessica Seijsener van De Thermen2 benadrukt het belang van Peutersurvival: “Voor kinderen die vaak in of aan het water te vinden zijn is deze cursus van levensbelang. Daarnaast is het ook een leuke activiteit om samen met je kind te doen.”

De Thermen2 ziet dat de peuters tijdens de cursus wekelijks beter en sterker worden en na twaalf weken weten ze wat ze moeten doen als ze in het water vallen. Kinderen die meegedaan hebben aan peutersurvival krijgen tevens voorrang op de wachtlijst, waardoor zij na het afronden van de cursus snel kunnen doorstromen naar de reguliere zwemlessen. “We zien dat kinderen die peutersurvival gevolgd hebben een voorsprong hebben tijdens de zwemlessen, want ze hebben geen angst voor water en kunnen al blijven drijven, duiken en uit het water klimmen.”

De twaalfweekse cursus start op woensdag 13 april van 10:00 uur tot 11:00 uur en op zaterdag 16 april van 09:45 uur tot 10:45 uur. De kosten zijn € 88. Na het behalen van de cursus niveau 1 kunnen peuters ook niveau 2 en 3 volgen.

Meer informatie en aanmelden via de website: www.dethermen2.nl.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Advertorial Overige vandaag 10:55

Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.