Josh Walet

Politie zoekt getuigen van het incident tijdens de jaarwisseling in het Rode Dorp

In de Jan Nieuwenhuizenstraat in Alphen zijn tijdens de jaarwisseling twee agenten bekogeld met illegaal vuurwerk. Het gaat om een Cobra 6. Hiervan is aangifte gedaan. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen.

De sfeer in het Rode Dorp was tijdens de jaarwisseling grimmig. Een groep jongeren gooide vuurwerk naar hulpverleners toen zij ter plaatse kwamen om een buitenbrand te blussen. Ook persfotografen werden bekogeld. Het betrof illegaal vuurwerk. Een politieagent werd bekogeld met een Cobra 6.

De politie liet eerder al weten dat er een aangifte opgenomen is bij de politieagent van poging tot doodslag dan wel poging tot zware mishandeling. “Dit soort vuurwerk zijn geen grappen meer, het letsel dat je hiermee aan kan richten kan zeer zwaar of zelfs fataal zijn. Om die reden is er ook een aangifte opgenomen bij de collega van poging doodslag dan wel poging zware mishandeling.”

Nu doet de politie op Facebook een getuigenoproep. “Het lijkt alweer een hele tijd geleden, maar toch willen we via deze weg nogmaals aandacht vragen voor het incident op Oudjaarsavond waarbij twee van onze collega's bekogeld zijn met een Cobra 6.” Het incident deed zich voor rond 21:00 uur op de Jan Nieuwenhuizenstraat in het Rode Dorp. “We doen een nadrukkelijke oproep aan getuigen van het incident of mensen die er meer over kunnen vertellen, dit te melden.”

Heb jij meer informatie? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 / meldmisdaadanoniem.nl. Dit kan onder vermelding van procesnummer 2020394634.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:11

Toyota Yaris in de finale van Auto van het jaar 2021

De nieuwe Toyota Yaris is finalist van de komende Europese Auto van het Jaar-verkiezing! Op 1 maart 2021 wordt duidelijk of de nieuwe Toyota Yaris zich Auto van het Jaar 2021 mag noemen. Gaat de Yaris winnen?

Overige gisteren 09:55

Zo houd je je energierekening laag in de winter

Inmiddels hebben we als het goed is de winter alweer achter de rug. Dit keer leverde het relatief veel sneeuw op, terwijl het ook nog mogelijk werd om te gaan schaatsen in de buitenlucht. Als deze trend zich doorzet en de volgende winter ook weer koud is dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat het in huis wel aangenaam warm is.