Josh Walet
Blog Sport

Punt voor ARC en AVV Alphen

De eerste scoringskans in de wedstrijd Smitshoek – ARC was voor de bezoekers. Na twee minuten al stelde Lilinho Martins Da Silva Yassin Kaabouni in staat om binnen te koppen, maar deze deed dat niet.

Het was een hoopvol begin, maar vervolgens kwam ARC er in de eerste helft nauwelijks meer aan te pas. Het was allemaal heel matig wat de mannen van Mark Evers op de grasmat legden en de thuisploeg was ook nog eens een stuk feller. In de zesde minuut kon na een fraai uitgespeelde aanval de 1-0 op het scorebord verschijnen. Enkele keren was Smitshoek dichtbij een verdubbeling van de marge, maar het bleef in het eerste speelpart bij die ene treffer. Na de pauze ging de Racing onder aanvoering van de ingevallen Huib Oversloot wat fanatieker voetballen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Aan een goede eindpass en een dito voorzet ontbrak het. Overigens waren de partijen in deel twee gelijkwaardig aan elkaar. De punten leken in Barendrecht te blijven, maar opeens was daar in minuut 82 toch die wel geslaagde aanval. Oversloot snelde weer eens langs de zijlijn en nu was zijn voorzet wel op maat. De manier waarop Neal Arnoldus binnen kopte was al even fraai: 1-1 dus toch nog. In de ruim bemeten extra tijd kwam ARC nog wee keer goed weg, onder meer bij een schot tegen de lat, maar de 1-1 bleef gehandhaafd. Met het punt konden beide trainers uiteindelijk wel leven.

Bij AVV Alphen – SEP gebeurde er in de eerste helft vrij weinig. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Van buiten de zestien zorgde Justin Verberg met een laag schot voor de openingstreffer. De tweede helft was veel aantrekkelijker, er gebeurde van alles. De club uit Delft, tweede op de ranglijst, kwam na een kwartier langszij en ging er niet veel later zelfs overheen. Yassine Yagoubi zorgde voor de 2-2, maar die stand bleef niet lang op het scorebord. Uit een strafschop kwamen de bezoekers opnieuw aan de leiding. Arbiter Jean-Paul Jager uit Hillegom was van mening dat een Alphense verdediger opzettelijk hands had gemaakt, maar daar was geen sprake van. De leidsman had zich kennelijk voorgenomen om deze middag eens het middelpunt wilde zijn. Hij stuurde wegens aanmerkingen op zijn niet altijd duidelijke leiding een staflid van SEP weg en Alphen-vlagger Frits Swart. Tussen de bedrijven door zorgde Mohammed Yagoubi ervoor dat Alphen alsnog een punt aan het duel overhield: 3-3 en dus opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd in deze gekke klasse 3A.

Terwijl de meeste sportclubs nog aan het uitdokteren waren hoe ze de onuitvoerbare nieuwe coronamaatregelen moeten aanpakken, meldden de eerste boa’s zich zaterdag al meteen bij de clubs. AVV Alphen hield er een officiёle waarschuwing aan over. Best zielig eigenlijk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.

Sport vandaag 08:27

Alphense Boys een half uur goed, daarna wint Be Quick

Alphense Boys kon het zaterdagavond in Groningen niet bolwerken bij Be Quick 1887. Alleen het eerste halfuur wisten de Boys het de thuisploeg erg lastig te maken, maar in de rest van de wedstrijd was Be Quick de beste en viel er op de 4-1 zege niet zoveel af te dingen.