Josh Walet
Blog Sport

Punt voor ARC en AVV Alphen

De eerste scoringskans in de wedstrijd Smitshoek – ARC was voor de bezoekers. Na twee minuten al stelde Lilinho Martins Da Silva Yassin Kaabouni in staat om binnen te koppen, maar deze deed dat niet.

Het was een hoopvol begin, maar vervolgens kwam ARC er in de eerste helft nauwelijks meer aan te pas. Het was allemaal heel matig wat de mannen van Mark Evers op de grasmat legden en de thuisploeg was ook nog eens een stuk feller. In de zesde minuut kon na een fraai uitgespeelde aanval de 1-0 op het scorebord verschijnen. Enkele keren was Smitshoek dichtbij een verdubbeling van de marge, maar het bleef in het eerste speelpart bij die ene treffer. Na de pauze ging de Racing onder aanvoering van de ingevallen Huib Oversloot wat fanatieker voetballen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Aan een goede eindpass en een dito voorzet ontbrak het. Overigens waren de partijen in deel twee gelijkwaardig aan elkaar. De punten leken in Barendrecht te blijven, maar opeens was daar in minuut 82 toch die wel geslaagde aanval. Oversloot snelde weer eens langs de zijlijn en nu was zijn voorzet wel op maat. De manier waarop Neal Arnoldus binnen kopte was al even fraai: 1-1 dus toch nog. In de ruim bemeten extra tijd kwam ARC nog wee keer goed weg, onder meer bij een schot tegen de lat, maar de 1-1 bleef gehandhaafd. Met het punt konden beide trainers uiteindelijk wel leven.

Bij AVV Alphen – SEP gebeurde er in de eerste helft vrij weinig. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Van buiten de zestien zorgde Justin Verberg met een laag schot voor de openingstreffer. De tweede helft was veel aantrekkelijker, er gebeurde van alles. De club uit Delft, tweede op de ranglijst, kwam na een kwartier langszij en ging er niet veel later zelfs overheen. Yassine Yagoubi zorgde voor de 2-2, maar die stand bleef niet lang op het scorebord. Uit een strafschop kwamen de bezoekers opnieuw aan de leiding. Arbiter Jean-Paul Jager uit Hillegom was van mening dat een Alphense verdediger opzettelijk hands had gemaakt, maar daar was geen sprake van. De leidsman had zich kennelijk voorgenomen om deze middag eens het middelpunt wilde zijn. Hij stuurde wegens aanmerkingen op zijn niet altijd duidelijke leiding een staflid van SEP weg en Alphen-vlagger Frits Swart. Tussen de bedrijven door zorgde Mohammed Yagoubi ervoor dat Alphen alsnog een punt aan het duel overhield: 3-3 en dus opnieuw een doelpuntrijke wedstrijd in deze gekke klasse 3A.

Terwijl de meeste sportclubs nog aan het uitdokteren waren hoe ze de onuitvoerbare nieuwe coronamaatregelen moeten aanpakken, meldden de eerste boa’s zich zaterdag al meteen bij de clubs. AVV Alphen hield er een officiёle waarschuwing aan over. Best zielig eigenlijk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.