Bibliotheek Rijn en Venen

Schoolkampioenen Voorleeswedstrijd lezen online voor

Ook dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd voor alle kinderen van de groepen 7 en 8. Dit keer geen voorrondes in de Bibliotheek, maar online! Alle voorleeskampioenen mochten een filmpje opsturen, waarin ze een fragment uit een kinderboek voorlazen.

Maar liefst negentien basisscholen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop hebben voorrondes georganiseerd en hebben hun ‘schoolkampioen’ aangemeld voor de volgende ronde. Juryleden Gerard van Gemert (kinderboekenschrijver uit Alphen), Margreet Kuitems (medewerker van de bibliotheek) en Marieke Roggeveen (journaliste) hadden de taak om alle voorleesvideo’s te beoordelen. 

Het digitaal jureren bleek ook veel voordelen te hebben: de jury kon fragmenten bijvoorbeeld meerdere keren bekijken om even te checken of een kind al dan niet ‘het publiek’ aankeek. Ook was de jury verrast door de creativiteit, alle deelnemers gaven een eigen draai aan hun voorleesfilmpje. Jurylid Margreet gaf aan dat ze regelmatig met een grote lach op haar gezicht aan het kijken en luisteren was.

Donderdag 4 februari vond vervolgens het juryberaad plaats in de bibliotheek aan de Aarkade. De beoordelingen werden vergeleken en besproken. Al gauw was de jury eruit en waren de drie winnaars bekend: Gijs Hoogervorst van basisschool Aeresteijn uit Langeraar, Evi Tange van de Immanuelschool uit Boskoop en Isabeau van Noppen van de Rehobothschool uit Boskoop.

De uitslag is op dinsdag 16 februari over de deelnemende basisscholen verspreid via een filmopname van het juryberaad, gemaakt door Peter Kwanten. De drie winnaars gaan door naar de volgende ronde, waarin bepaald zal worden wie de provincie Zuid-Holland mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 26 mei.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!