STC De Rijnstreek verzorgt schaatsclinic Alphense basisscholen

Op vrijdag 17 januari krijgen 2 Alphense basisscholen een geheel verzorgde schaatsclinic. “Dit was van ons een lang gekoesterde wens, dus we zijn heel blij dat we dit hebben kunnen realiseren”, vertelt Ronald Schoonen, penningmeester van STC De Rijnstreek.

De 2 gelukkige basisscholen zijn De Meridiaan en De Stromen uit Alphen aan den Rijn. Alle basisscholen konden zich aanmelden voor de gratis schaatsles. De Meridiaan en De Stromen zijn uiteindelijk gekozen op basis van originaliteit en motivatiebericht. Met behulp van een subsidie van sponsoren was het mogelijk om de schaatsclinic aan de Alphense scholen aan te bieden.

Met de schaatsbus naar Leiden
Op vrijdag 17 januari zal een bus de klassen en de begeleiding naar de schaatsbaan in Leiden brengen. Daar aangekomen krijgen de kinderen schaatsen aangemeten en zullen zij op het ijs schaatsles krijgen van de ervaren trainers van STC De Rijnstreek. “Hopelijk wordt hiermee een nieuwe traditie geboren en kunnen wij de Alphense basisscholen dit de komende jaren vaker aanbieden”, aldus Schoonen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!

Wonen en bouwen gisteren 16:07

Sleutels van vernieuwde Groene Hart Lyceum overhandigd

Het vernieuwde Groene Hart Lyceum in Alphen is op vrijdag 25 september opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw uit handen van Martijn Du Prie, hoofdaannemer van Du Prie bouw en ontwikkeling.