STC De Rijnstreek verzorgt schaatsclinic Alphense basisscholen

Op vrijdag 17 januari krijgen 2 Alphense basisscholen een geheel verzorgde schaatsclinic. “Dit was van ons een lang gekoesterde wens, dus we zijn heel blij dat we dit hebben kunnen realiseren”, vertelt Ronald Schoonen, penningmeester van STC De Rijnstreek.

De 2 gelukkige basisscholen zijn De Meridiaan en De Stromen uit Alphen aan den Rijn. Alle basisscholen konden zich aanmelden voor de gratis schaatsles. De Meridiaan en De Stromen zijn uiteindelijk gekozen op basis van originaliteit en motivatiebericht. Met behulp van een subsidie van sponsoren was het mogelijk om de schaatsclinic aan de Alphense scholen aan te bieden.

Met de schaatsbus naar Leiden
Op vrijdag 17 januari zal een bus de klassen en de begeleiding naar de schaatsbaan in Leiden brengen. Daar aangekomen krijgen de kinderen schaatsen aangemeten en zullen zij op het ijs schaatsles krijgen van de ervaren trainers van STC De Rijnstreek. “Hopelijk wordt hiermee een nieuwe traditie geboren en kunnen wij de Alphense basisscholen dit de komende jaren vaker aanbieden”, aldus Schoonen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.