Pixabay

Steunfonds blijft langer in gebruik

Wethouder Kees van Velzen wil het onlangs opgerichte Steunfonds voor lokale sociale en maatschappelijke organisaties langer laten functioneren. Het is de bedoeling om het Steunfonds in ieder geval tot 31 december van dit jaar te houden.

Maatschappelijke organisaties kunnen lang niet allemaal weer normaal functioneren. De coronamaatregelen zijn weliswaar aangepast, maar de anderhalve metersamenleving maakt veel activiteiten moeilijk of onmogelijk. Daarmee staan ook de inkomsten onder druk.

Onlangs is een Alphens Steunfonds opgericht waar direct veel gebruik van is gemaakt. Dit fonds blijft, als de gemeenteraad akkoord gaat, langer functioneren. Naast de looptijd van lokale maatregelen blijven ook landelijke maatregelen langer in gebruik.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.