Van krabbelaars naar schaatsers: Alphense scholen kregen een clinic van STC De Rijnstreek

Op vrijdag 17 januari werden klassen van de basisscholen De Stromen en De Meridiaan getrakteerd op een schaatsles van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek. De geheel verzorgde en gratis les werd gegeven in de Leidse schaatshal.

Kennismaken met schaatsen en de Alphense vereniging
Het initiatief voor deze schaatsles komt voort uit een langgekoesterde wens van de schaatsvereniging om de jeugd van Alphen aan den Rijn kennis te laten maken met schaatsen. Vanwege de zachte winters van de afgelopen jaren hebben veel kinderen nog nooit kennis gemaakt met deze oer Hollandse sport. Dankzij de Rabobank clubsupportactie heeft de verenging geld beschikbaar gekregen om een bus te huren, en de les inclusief schaatsen en toegang aan te bieden.

Door middel van een open inschrijving konden alle Alphense basisscholen kenbaar maken of zij in aanmerking wilde komen voor deze gratis schaatsles. De inschrijvingen zijn beoordeeld op originaliteit en enthousiasme. De inzendingen van De Stromen en De Meridiaan sprongen er bovenuit en in november kregen zij het verlossende woord dat zij waren geselecteerd. "Door ouders en leerkrachten kregen wij te horen dat de kinderen al weken naar dit evenement zaten uit te kijken", vertelt Bart de Vries, voorzitter van STC De Rijnstreek.

Van krabbelaar naar schaatser in één uur!
Op vrijdag werden de kinderen rond 9:00 uur met de bus bij de scholen opgehaald, waarna de rit richting Leiden ging. In Leiden kregen alle kinderen snel schaatsen en een helm en werden ze in groepjes ingedeeld, die door de negen trainers van de Alphense schaatsers werden begeleid. "In een uur tijd werden kinderen getransformeerd van krabbelaar naar schaatsers en kregen de gevorderde schaatsers de nodige tips en trucs om sneller en beter te schaatsen. Voor beginnende schaatsers is een uur intensief les echt meer dan voldoende en na de clinic gingen ze weliswaar moe maar zeer voldaan het ijs af", vertelt De Vries.

Doel bereikt!
"Kinderen, leerkrachten en ouders waren zeer positief over het initiatief. Sommige ouders wisten niet dat er een schaatsvereniging in Alphen was. Dat deze vereniging ook in de zomermaanden actief is met inline skaten of skeeleren was ook voor velen een eye-opener", vertelt Schoonen. “De kennismaking met de vereniging voor kinderen, ouders en leerkrachten is zeker bereikt”, aldus De Vries. “Alle kinderen kregen na de clinic ook een goodiebag mee met onder andere informatie over de vereniging en een spellenboekje van de KNSB. Hopelijk kunnen we dit volgend seizoen weer doen, en met hetzelfde resultaat: vermoeide maar blije gezichten van de kinderen!"


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.