Van krabbelaars naar schaatsers: Alphense scholen kregen een clinic van STC De Rijnstreek

Op vrijdag 17 januari werden klassen van de basisscholen De Stromen en De Meridiaan getrakteerd op een schaatsles van de Alphense schaatsvereniging STC De Rijnstreek. De geheel verzorgde en gratis les werd gegeven in de Leidse schaatshal.

Kennismaken met schaatsen en de Alphense vereniging
Het initiatief voor deze schaatsles komt voort uit een langgekoesterde wens van de schaatsvereniging om de jeugd van Alphen aan den Rijn kennis te laten maken met schaatsen. Vanwege de zachte winters van de afgelopen jaren hebben veel kinderen nog nooit kennis gemaakt met deze oer Hollandse sport. Dankzij de Rabobank clubsupportactie heeft de verenging geld beschikbaar gekregen om een bus te huren, en de les inclusief schaatsen en toegang aan te bieden.

Door middel van een open inschrijving konden alle Alphense basisscholen kenbaar maken of zij in aanmerking wilde komen voor deze gratis schaatsles. De inschrijvingen zijn beoordeeld op originaliteit en enthousiasme. De inzendingen van De Stromen en De Meridiaan sprongen er bovenuit en in november kregen zij het verlossende woord dat zij waren geselecteerd. "Door ouders en leerkrachten kregen wij te horen dat de kinderen al weken naar dit evenement zaten uit te kijken", vertelt Bart de Vries, voorzitter van STC De Rijnstreek.

Van krabbelaar naar schaatser in één uur!
Op vrijdag werden de kinderen rond 9:00 uur met de bus bij de scholen opgehaald, waarna de rit richting Leiden ging. In Leiden kregen alle kinderen snel schaatsen en een helm en werden ze in groepjes ingedeeld, die door de negen trainers van de Alphense schaatsers werden begeleid. "In een uur tijd werden kinderen getransformeerd van krabbelaar naar schaatsers en kregen de gevorderde schaatsers de nodige tips en trucs om sneller en beter te schaatsen. Voor beginnende schaatsers is een uur intensief les echt meer dan voldoende en na de clinic gingen ze weliswaar moe maar zeer voldaan het ijs af", vertelt De Vries.

Doel bereikt!
"Kinderen, leerkrachten en ouders waren zeer positief over het initiatief. Sommige ouders wisten niet dat er een schaatsvereniging in Alphen was. Dat deze vereniging ook in de zomermaanden actief is met inline skaten of skeeleren was ook voor velen een eye-opener", vertelt Schoonen. “De kennismaking met de vereniging voor kinderen, ouders en leerkrachten is zeker bereikt”, aldus De Vries. “Alle kinderen kregen na de clinic ook een goodiebag mee met onder andere informatie over de vereniging en een spellenboekje van de KNSB. Hopelijk kunnen we dit volgend seizoen weer doen, en met hetzelfde resultaat: vermoeide maar blije gezichten van de kinderen!"


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:02

ROMEINEN Textiel

Onder een bepantsering draagt elke soldaat een tunica. Oneerbiedig gezegd: een ruimvallende jurk die boven de knie eindigt. Elke burger en elke slaaf draagt ook een tunica. Net als alle vrouwen. De kleurrijke Romeinse tunica’s worden meestal gemaakt van wol en ook wel van linnen.

Politiek vandaag 10:15

Gemeenteraad wil buurtbus in hele gemeente

Vooral de dorpen hebben geen of slecht openbaar vervoer. De reguliere buslijnen van Arriva rijden in de gemeente Alphen aan den Rijn niet overal. Daarom heeft de raad een initiatiefvoorstel voor het instellen van een buurtbus gemaakt.

Politiek gisteren 18:49

Parkeerbeleid voor hele gemeente is vastgesteld

Het beleid rond het parkeren in de hele gemeente Alphen aan den Rijn is donderdag 24 september door de gemeenteraad gewijzigd. Daarmee is het beleid gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging is de norm die wijzigt van prijsklasse naar oppervlakte.

Cultuur gisteren 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.