Jordi Wijhenke

Vandaag op het voetbalveld: de oefenderby tussen ARC en Alphense Boys

Op de agenda vandaag staat de oefenderby tussen ARC en Alphense Boys, waar maximaal 500 toeschouwers bij aanwezig mogen zijn. Een leuke wedstrijd voor voetbal liefhebbende Alphenaren, maar er gelden wel extra coronamaatregelen.

Het bestuur van ARC heeft een aantal aanvullende maatregelen genomen om het mogelijk te maken dat er 500 toeschouwers aanwezig kunnen zijn in plaats van 250. Of je nu lid, donateur, vrijwilliger, sponsor of gewoon supporter bent, alle belangstellenden moeten zich dit weekend aan deze regels houden.

Alle maatregelen op een rij

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om vooraf een gezondheidschecklist in te vullen, dat is een van de extra maatregelen die geldt bij het bezoeken van de oefenderby. Bij de ingang moet je je aanmelden voor controle en ontvang je een polsbandje. Alleen als de 500 op zaterdagmiddag nog niet gehaald is, kun je je bij de ingang nog registreren.

Tijdens de oefenderby zijn verplichte gemarkeerde zit- en staanplaatsen. Zowel in de kantine als op het terras buiten is zitten verplicht. De onderlinge afstand hiertussen bedraagt voor iedereen (ook voor gezinnen) minimaal 1,5 meter voor iedereen. In de kantine dien je je te houden aan de aangegeven looprichtingen en geldt er een maximum aantal bezoekers. Tijdens de wedstrijd wordt er buiten geen alcohol verkocht en betalen kan alleen contactloos.

Voor de jeugd onder de 18 jaar is een speciaal vak gereserveerd. Daarnaast geldt, zoals op alle andere plekken, dat iedereen vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand moet houden van elkaar. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Wanneer je je niet aan deze regels houdt, kan de toegang je worden ontzegd.

Er wordt om 14:30 uur afgetrapt op het voetbalveld van ARC.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiƫn bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.