Jordi Wijhenke

Vandaag op het voetbalveld: de oefenderby tussen ARC en Alphense Boys

Op de agenda vandaag staat de oefenderby tussen ARC en Alphense Boys, waar maximaal 500 toeschouwers bij aanwezig mogen zijn. Een leuke wedstrijd voor voetbal liefhebbende Alphenaren, maar er gelden wel extra coronamaatregelen.

Het bestuur van ARC heeft een aantal aanvullende maatregelen genomen om het mogelijk te maken dat er 500 toeschouwers aanwezig kunnen zijn in plaats van 250. Of je nu lid, donateur, vrijwilliger, sponsor of gewoon supporter bent, alle belangstellenden moeten zich dit weekend aan deze regels houden.

Alle maatregelen op een rij

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om vooraf een gezondheidschecklist in te vullen, dat is een van de extra maatregelen die geldt bij het bezoeken van de oefenderby. Bij de ingang moet je je aanmelden voor controle en ontvang je een polsbandje. Alleen als de 500 op zaterdagmiddag nog niet gehaald is, kun je je bij de ingang nog registreren.

Tijdens de oefenderby zijn verplichte gemarkeerde zit- en staanplaatsen. Zowel in de kantine als op het terras buiten is zitten verplicht. De onderlinge afstand hiertussen bedraagt voor iedereen (ook voor gezinnen) minimaal 1,5 meter voor iedereen. In de kantine dien je je te houden aan de aangegeven looprichtingen en geldt er een maximum aantal bezoekers. Tijdens de wedstrijd wordt er buiten geen alcohol verkocht en betalen kan alleen contactloos.

Voor de jeugd onder de 18 jaar is een speciaal vak gereserveerd. Daarnaast geldt, zoals op alle andere plekken, dat iedereen vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand moet houden van elkaar. Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Wanneer je je niet aan deze regels houdt, kan de toegang je worden ontzegd.

Er wordt om 14:30 uur afgetrapt op het voetbalveld van ARC.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.