Josh Walet

Veel blije gezichten in Alphen bij het openen van de terrassen

Maandenlang smachtten Alphenaren ernaar en vanaf 12:00 was het eindelijk zover. Het is woensdagmiddag gezellig druk op de terrassen. Vooral de vele blije gezichten van Alphenaren vallen op. 

Met de nodige regels, zoals een maximum van vijftig personen per terras en afwijkende openingstijden, mochten horecaondernemers weer doen waar zij het beste in zijn. In Alphen werd er louter positief gereageerd op het openen van de horeca. Na ruim een half jaar is het vanaf vandaag weer mogelijk om een terrasje te pakken. Even voor 12:00 uur stonden voor diverse terrassen in het Alphense centrum al mensen te wachten bij hun favoriete eet- en drinkgelegenheid. Sommige restaurants hebben zelfs slingers opgehangen om er een heus feestje van te maken.

Opening Horeca 28-4 De Zaak

Horeca in Alphen 

‘’Super om weer aan de slag te kunnen. Het is een beginnetje. Het is wel minder dat het maar van 12:00 tot 18:00 uur is, maar we mogen in ieder geval open. Nu nog hopen dat het weer de komende tijd meezit, maar we zijn zeker tevreden’’, zegt de bedrijfsleider van Grandcafé De Zaak. Twee dames die op het terras een plekje hebben bemachtigd waren zichtbaar aan het genieten. ‘’Geweldig, eindelijk kunnen we weer naar het terras”, zeggen ze. “Alles wat je nu kan krijgen qua versoepelingen is mooi meegenomen. Je weet niet hoelang het duurt.’’ 

Het terras van Maggie Blue was rond het middaguur compleet gevuld. De medewerkers daar hebben het werk in ieder geval gemist. ‘’We zijn heel blij dat we weer open mogen.’’ Een deurtje verderop bij Koeien en Kaas sluiten zij zich hierbij aan. ‘’Blij dat we weer iets kunnen. Mensen zijn heel relaxt en begripvol en zij zijn vooral blij dat er weer wat kan. Alle vaste gasten zijn blij dat ze weer kunnen plaatsnemen. Het is een gezellige mix van jong en oud.’’

Gasten die van hun eerste biertje op het terras genoten sinds september konden hun geluk niet op. ‘’Eindelijk een begin van het normale leven. Je kan af en toe de deur weer uit om te ontspannen en tot rust te komen.’’ Twee dames die iets verderop in het zonnetje zitten, zijn ook blij met de versoepelingen. ‘’Fijn dat het eindelijk weer kan en dat we weer kunnen genieten van een wijntje en de gezelligheid van mensen om ons heen.’’

Opening Horeca 28-4 'T Oude Pakhuys

Uitbreiding terrasruimte 

Al voordat de terrassen open mochten, hadden de burgemeester en wethouders van Alphen er in ieder geval al mee ingestemd dat horecagelegenheden verruimde terrassen mogen plaatsen, net als vorig jaar. De mogelijkheid om de terrassen groter op te zetten geldt voor onbepaalde tijd. Hiermee hoopt de gemeente horecaondernemers letterlijk en figuurlijk wat extra ruimte te bieden.

Vorig jaar werd er door diverse horecagelegenheden in Alphen gebruikgemaakt van deze mogelijkheid. Zo werd het strandje bij de Zegerplas ingericht als terras, zodat zowel kinderen konden blijven spelen als gasten konden genieten van een drankje. Het terras op het Rijnplein werd ook groter opgezet dan normaal en het midden van het Thorbeckeplein stond vol met tafels en stoelen op de dagen dat er geen markt was. In de Julianastraat stond het terras opgesteld op plekken van winkels die ’s avonds gesloten waren. Dit jaar zal dit op een vergelijkbare manier ingericht worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.