Josh Walet

Veel blije gezichten in Alphen bij het openen van de terrassen

Maandenlang smachtten Alphenaren ernaar en vanaf 12:00 was het eindelijk zover. Het is woensdagmiddag gezellig druk op de terrassen. Vooral de vele blije gezichten van Alphenaren vallen op. 

Met de nodige regels, zoals een maximum van vijftig personen per terras en afwijkende openingstijden, mochten horecaondernemers weer doen waar zij het beste in zijn. In Alphen werd er louter positief gereageerd op het openen van de horeca. Na ruim een half jaar is het vanaf vandaag weer mogelijk om een terrasje te pakken. Even voor 12:00 uur stonden voor diverse terrassen in het Alphense centrum al mensen te wachten bij hun favoriete eet- en drinkgelegenheid. Sommige restaurants hebben zelfs slingers opgehangen om er een heus feestje van te maken.

Opening Horeca 28-4 De Zaak

Horeca in Alphen 

‘’Super om weer aan de slag te kunnen. Het is een beginnetje. Het is wel minder dat het maar van 12:00 tot 18:00 uur is, maar we mogen in ieder geval open. Nu nog hopen dat het weer de komende tijd meezit, maar we zijn zeker tevreden’’, zegt de bedrijfsleider van Grandcafé De Zaak. Twee dames die op het terras een plekje hebben bemachtigd waren zichtbaar aan het genieten. ‘’Geweldig, eindelijk kunnen we weer naar het terras”, zeggen ze. “Alles wat je nu kan krijgen qua versoepelingen is mooi meegenomen. Je weet niet hoelang het duurt.’’ 

Het terras van Maggie Blue was rond het middaguur compleet gevuld. De medewerkers daar hebben het werk in ieder geval gemist. ‘’We zijn heel blij dat we weer open mogen.’’ Een deurtje verderop bij Koeien en Kaas sluiten zij zich hierbij aan. ‘’Blij dat we weer iets kunnen. Mensen zijn heel relaxt en begripvol en zij zijn vooral blij dat er weer wat kan. Alle vaste gasten zijn blij dat ze weer kunnen plaatsnemen. Het is een gezellige mix van jong en oud.’’

Gasten die van hun eerste biertje op het terras genoten sinds september konden hun geluk niet op. ‘’Eindelijk een begin van het normale leven. Je kan af en toe de deur weer uit om te ontspannen en tot rust te komen.’’ Twee dames die iets verderop in het zonnetje zitten, zijn ook blij met de versoepelingen. ‘’Fijn dat het eindelijk weer kan en dat we weer kunnen genieten van een wijntje en de gezelligheid van mensen om ons heen.’’

Opening Horeca 28-4 'T Oude Pakhuys

Uitbreiding terrasruimte 

Al voordat de terrassen open mochten, hadden de burgemeester en wethouders van Alphen er in ieder geval al mee ingestemd dat horecagelegenheden verruimde terrassen mogen plaatsen, net als vorig jaar. De mogelijkheid om de terrassen groter op te zetten geldt voor onbepaalde tijd. Hiermee hoopt de gemeente horecaondernemers letterlijk en figuurlijk wat extra ruimte te bieden.

Vorig jaar werd er door diverse horecagelegenheden in Alphen gebruikgemaakt van deze mogelijkheid. Zo werd het strandje bij de Zegerplas ingericht als terras, zodat zowel kinderen konden blijven spelen als gasten konden genieten van een drankje. Het terras op het Rijnplein werd ook groter opgezet dan normaal en het midden van het Thorbeckeplein stond vol met tafels en stoelen op de dagen dat er geen markt was. In de Julianastraat stond het terras opgesteld op plekken van winkels die ’s avonds gesloten waren. Dit jaar zal dit op een vergelijkbare manier ingericht worden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 14:38

Met voorrang naar een gelijkvloerse woning

Ben je 50 jaar of ouder en zijn jouw kinderen de deur uit? Woon je in een eengezinswoning van Woonforte? Speciaal voor huurders die willen overstappen van een eengezinswoning naar een gelijkvloerse woning is er het project Passend (t)huis.

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.