Albert Heijn

Verbouwing voor Albert Heijn in De Aarhof is aanstaande

De Albert Heijn in winkelcentrum De Aarhof gaat verbouwen. Met het oog op de nieuwe plannen voor De Aarhof durft de supermarktketen de stap aan om de winkel te vergroten en te optimaliseren.

“Wij kunnen bevestigen dat wij onze winkel gaan verbouwen”, laat een woordvoerder van Albert Heijn weten.” De verbouwing heeft alles te maken met de nieuwe plannen voor het winkelcentrum die door SB Real Estate op tafel zijn gelegd. “Wij hebben vertrouwen in de plannen van eigenaar SB Real Estate voor het winkelcentrum De Aarhof en investeren in een geheel nieuwe, duurzame en ruime winkel voor onze klanten.”

Vertrouwen in de plannen

De plannen die in oktober 2020 werden gepresenteerd moeten De Aarhof ingrijpend veranderen. De uitstraling en structuur uit de jaren ’70 wordt in de ban gedaan en daarvoor in de plaats komt er een modern winkelcentrum met 300 woningen en zo’n 400 parkeerplekken. Op de begane grond blijft vrijwel evenveel ruimte voor winkels, er wordt gedacht aan het belang van groen in de openbare ruimte en het exterieur sluit aan bij de rest van het Alphense centrum. “Het wordt het paradepaardje van het stadshart”, zo zei wethouder Gerard van As eerder. De verwachting is dat het compleet gemoderniseerde winkelcentrum eind 2024 geopend kan worden.

Tekst loopt door onder de foto

Winkelcentrum De Aarhof - Sfeerimpressie winkelcentrum hoek Van Boetzelaerstraat en De Vest

Het vertrouwen in de plannen wordt ook uitgesproken door Martin Jacobs, eigenaar van Primera Jacobs (tegenover de Albert Heijn) en vertegenwoordiger van de winkeliersvereniging van De Aarhof. “We kijken met vertrouwen naar de planning die op tafel liggen”, zegt hij. Ook is hij te spreken over SB Real Estate. “Ze zijn betrokken, bieden ons als winkeliers goede oplossingen en kijken naar onze wensen. Hierdoor zijn ze een stuk constructiever dan vorige eigenaren. Dat geeft vertrouwen in de toekomst.”

Functieloze ruimte benutten

De uitbreiding van de Albert Heijn in De Aarhof is mogelijk doordat de oude hellingbaan die naar het parkeerdek van het winkelcentrum leidde, niet meer in gebruik is. Daar is nu het gebouw met de bibliotheek en de nieuwe parkeergarage voor in de plaats gekomen. Alleen via deze parkeergarage is het nog mogelijk om op het Aarhofdak te komen om de auto te parkeren.

Doordat de ruimte bij de oude hellingbaan nu functieloos is geworden, kan de Albert Heijn deze ruimte gebruiken. “De vrijkomende ruimte wordt gebruikt om de winkel te optimaliseren”, zegt de woordvoerder. Waar zal dan op worden ingezet bij het uitbreiden? “In de winkel wordt veel ruimte gereserveerd voor onze versproducten en is er aandacht voor digitale vernieuwingen zoals elektronische prijskaarten en zelfscankassa's.”

De exacte datum van de verbouwing is nog niet bekend.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:10

Inwoners van deze Alphense buurten krijgen een warmtescan

In het kader van energiebesparing stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun energierekening terug te dringen. Zo’n 3000 koopwoningen in de wijk Ridderveld krijgen een gratis warmtescan met bijbehorend advies over de isolatie. Welke buurten hiervoor in aanmerking komen, lees je hier. 

Advertorial Sport vandaag 15:22

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’

Coronavirus in Alphen vandaag 14:27

Prikken in Alphen begint vermoedelijk pas vanaf 1 maart

De verwachting was eerst dat op 1 februari de eerste vaccins toegediend konden worden in Alphen, maar de startdatum is nu opgeschoven naar 1 maart. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat dit allemaal afhangt van de beschikbaarheid van de vaccins.