pol_wijkagentalphennoord

Verdachten van mishandeling zijn gevonden, dossier ligt bij officier van justitie

Op zaterdag 13 juni werden drie vrienden zonder enige reden mishandeld in de speeltuin op de Batenstein in Alphen Noord. De wijkagenten startten een zoektocht naar de daders, en met succes. “De vijf verdachten zijn allemaal op het bureau verschenen. De officier van justitie gaat nu een passende straf voor ze verzinnen.”

Drie vrienden waren in het speeltuintje aan het voetballen toen rond 21:10 uur opeens een groep jongeren op hen afstapte. Het ging om een groep van zo’n 15 jongeren, bestaande uit jongens en meisjes. Zonder enige reden mishandelde de groep jongeren de drie vrienden, die daarnaast ook werden achtervolgd, getreiterd en met de dood werden bedreigd.

De wijkagenten van Alphen Noord, Stefan van Ellinkhuizen en Dennis Brink, waren er niet over te spreken. “Na het zien van deze laffe daad op beeldmateriaal maakt dit je gewoon kwaad. Het zou je eigen kind maar zijn.” Daarom zetten de wijkagenten alles op alles om de verdachten op te sporen. “We willen alle verdachten op het bureau krijgen. Met alle bedoelen wij ook degene die er allemaal omheen zijn gaan staan. Dit zijn nu ook verdachten voor ons. Ook al zullen ze dit misschien niet zo aanzien”, zo liet Van Ellinkhuizen toen weten.

Succesvol onderzoek

De oproep aan de verdachten om zich te melden op het politiebureau blijkt succesvol te zijn geweest. Van Ellinkhuizen laat nu weten: “Samen met de recherche hebben wij de beelden bekeken en getuigen gehoord. Dit heeft uiteindelijk geleid tot 5 verdachten, die allemaal op het bureau zijn verschenen. Het onderzoek is nu afgerond en het dossier is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie zal een passende straf voor de verdachten bedenken.”

Met de drie vrienden, waar de wijkagenten de afgelopen periode nauw contact mee hebben gehad, gaat het gelukkig ook goed. “In dit soort situaties is het houden van contact met slachtoffers erg belangrijk, dus dat is een van de dingen die we doen als wijkagenten. Zo helpen we de slachtoffers met het verwerken van wat er is gebeurd.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:09

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:21

Op pad met de elektrische Mazda MX-30: een unieke rijervaring in een stoere auto

Elektrische auto’s zijn bezig aan een flinke opmars. Toch zijn er nog veel mensen die de voorkeur geven aan een schakelbak, voornamelijk vanwege het opladen en een beperktere actieradius. Maar wegen de voordelen van een elektrische auto niet zwaarder? Wij testten het uit met de eerste 100 procent elektrische auto van Mazda, de MX-30.

Winactie Horeca gisteren 15:36

Win een Spooky Sunday box van Alfreds voor twee personen

Kom jij alvast graag in de stemming voor Halloween? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen namens Alfreds een Spooky Sunday box weggeven! Deze box is gevuld met heerlijke versnaperingen, geheel in Halloween-stijl.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:15

GGD Hollands Midden: “Neem een mondkapje mee naar de teststraat”

Op dit moment komt het nog regelmatig voor dat personen die zich in een van de corona teststraten laten testen, geen mondkapje dragen. GGD Hollands Midden doet daarom het dringende verzoek om altijd een mondkapje mee te nemen naar de teststraat.