Gemeente Alphen aan den Rijn

Verkeersituatie Thorbeckestraat-Lijsterlaan gewijzigd

Maandag 24 juni om 9.00 uur wordt de nieuwe Thorbeckestraat in Alphen aan den Rijn opengesteld.

Het gaat om het gedeelte tussen de Oranje Nassausingel en de Lijsterlaan. Dit betekent dat het gemotoriseerde verkeer van en naar het Aarplein gebruik kan maken van deze nieuwe route. De fietsers kunnen vanaf dat moment ook weer de oversteek bij de Oranje Nassausingel ter hoogte van de Thorbeckestraat naar de Bijlen gebruiken. Vanwege werkzaamheden wordt vanaf maandag 24 juni 9.00 uur de Lijsterlaan tussen de Raafstraat en de Thorbeckestraat volledig afgesloten voor al het verkeer.

Werkzaamheden Lijsterlaan (tussen Raafstraat en Thorbeckestraat)

Gedurende vijf weken worden werkzaamheden verricht om de riolering te vervangen en het laatste gedeelte van de rotonde af te ronden. Vanaf maandag 29 juli start de bouwvakantie en is de Lijsterlaan weer open voor al het verkeer.

Omleidingsroutes fietsers en voetgangers tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden aan de Lijsterlaan blijft het fietspad parallel aan de Thorbeckestraat afgesloten. Voor fietsers en voetgangers zijn diverse routes richting het centrum (zie blauwe lijnen op tekening):

  1. fietsers komende vanaf de Willem de Zwijgerlaan kunnen via de route Blijenbergstraat-Hooftstraat;
  2. fietsers komende vanaf Ridderveld over het fietspad langs de Bijlen kunnen via de Koolmeesstraat;
  3. fietsers kunnen ook via de Marnixstraat-Koolmeesstraat;
  4. voetgangers kunnen naar het centrum via de Koolmeesstraat-Aarkade en via de woonstraten in de Vogelbuurt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.