Archieffoto

Voorlaatste LAURA over vier weken, routes zijn gereed

Over precies vier weken is het zover: de één na laatste dag-LAURA. De organisatie laat weten dat de routes voor 74e editie gereed zijn. Ook geven ze alvast een tipje van de sluier wat betreft de routes.

Op 4 juli start de 74e editie van de dag-LAURA. Dit zal de voorlaatste editie zijn. Na 75 edities zal de organisatie er mee stoppen. Voor dit jaar zijn de routes gereed en op weg naar de drukker. “Nu maar hopen dat er geen onvoorziene wijzigingen voorkomen”, aldus de organisatie.

Routes

Ze verklappen alvast een paar dingen over de routes van deze editie: “We gaan alle dagen LA of RA via de (Hoorn) van start.” Dinsdag zullen de fietsers in de richting van Leiden gaan, woensdag richting Amsterdam, Utrecht volgt zoals gebruikelijk op woensdag en op de laatste dag zullen de fietsers richting Rotterdam gaan. Alphen aan den Rijn is natuurlijk het eindpunt voor de LAURA.

De geldende starttijden zijn:

  • 100 km fietsers van 08.00 tot 09.00 uur
  • 80 km fietsers van 08:30 tot 10:00 uur
  • 60 km fietsers van 09.00 tot 11.00 uur
  • 40 km fietsers van 09.00 tot 11.00 uur

De finish is alle dagen geopend tot 17:30 uur. “De routes gaan ook dit jaar weer door een mooie omgeving en zijn voor de 40 en 60 km ook weer voorzien van een VVV uitje op dag 2, 3 en 4”, vertelt de organisatie. Inschrijven voor weekkaarten kan al op maandagmiddag 3 juli tussen 14:00 en 17:30 uur.

GPS

Deelnemers die met een GPS willen rijden krijgen per e-mail een link toegezonden waar de routebestanden te downloaden zijn. Verder is er op de startlocatie altijd nog een mogelijkheid om de route bestanden, die in .GPX vorm worden aangeboden, te verkrijgen. “Zorg er wel voor dat het gebruikte apparaat aan staat en geschikt is om deze bestanden te gebruiken”, aldus de organisatie. Ook op een Android telefoon kunnen deze bestanden geplaatst worden, maar voor gebruikers van een Apple telefoon worden deze op verzoek per e-mail verzonden.

“Het bestuur hoopt op een grote opkomst en gaat zich na deze 74e editie van de LAURA concentreren op de 75e en laatste LAURA in 2024”, sluit de organisatie af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.