Archieffoto

Voorlaatste LAURA over vier weken, routes zijn gereed

Over precies vier weken is het zover: de één na laatste dag-LAURA. De organisatie laat weten dat de routes voor 74e editie gereed zijn. Ook geven ze alvast een tipje van de sluier wat betreft de routes.

Op 4 juli start de 74e editie van de dag-LAURA. Dit zal de voorlaatste editie zijn. Na 75 edities zal de organisatie er mee stoppen. Voor dit jaar zijn de routes gereed en op weg naar de drukker. “Nu maar hopen dat er geen onvoorziene wijzigingen voorkomen”, aldus de organisatie.

Routes

Ze verklappen alvast een paar dingen over de routes van deze editie: “We gaan alle dagen LA of RA via de (Hoorn) van start.” Dinsdag zullen de fietsers in de richting van Leiden gaan, woensdag richting Amsterdam, Utrecht volgt zoals gebruikelijk op woensdag en op de laatste dag zullen de fietsers richting Rotterdam gaan. Alphen aan den Rijn is natuurlijk het eindpunt voor de LAURA.

De geldende starttijden zijn:

  • 100 km fietsers van 08.00 tot 09.00 uur
  • 80 km fietsers van 08:30 tot 10:00 uur
  • 60 km fietsers van 09.00 tot 11.00 uur
  • 40 km fietsers van 09.00 tot 11.00 uur

De finish is alle dagen geopend tot 17:30 uur. “De routes gaan ook dit jaar weer door een mooie omgeving en zijn voor de 40 en 60 km ook weer voorzien van een VVV uitje op dag 2, 3 en 4”, vertelt de organisatie. Inschrijven voor weekkaarten kan al op maandagmiddag 3 juli tussen 14:00 en 17:30 uur.

GPS

Deelnemers die met een GPS willen rijden krijgen per e-mail een link toegezonden waar de routebestanden te downloaden zijn. Verder is er op de startlocatie altijd nog een mogelijkheid om de route bestanden, die in .GPX vorm worden aangeboden, te verkrijgen. “Zorg er wel voor dat het gebruikte apparaat aan staat en geschikt is om deze bestanden te gebruiken”, aldus de organisatie. Ook op een Android telefoon kunnen deze bestanden geplaatst worden, maar voor gebruikers van een Apple telefoon worden deze op verzoek per e-mail verzonden.

“Het bestuur hoopt op een grote opkomst en gaat zich na deze 74e editie van de LAURA concentreren op de 75e en laatste LAURA in 2024”, sluit de organisatie af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Musical vandaag 11:49

Alphense Naidjim Severina bemachtigt hoofdrol in Frozen musical

De getalenteerde Naidjim Severina heeft de hoofdrol bemachtigd in de langverwachte musicalproductie van Frozen. Met zijn 30 jaar jong heeft Severina reeds een indrukwekkende carrière opgebouwd, en zijn nieuwe rol als Kristoff belooft een frisse wending te geven aan het klassieke verhaal.

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.