Gemeente Alphen aan den Rijn

Waar in Alphen kun je de elektrische deelscooters vinden?

De eerste ritjes op de elektrische deelscooters van GO Sharing zijn al gemaakt, waaronder ook door wethouders Gert-Jan Schotanus en Erik van Zuylen. Maar waar in Alphen zijn die elektrische scooters eigenlijk te vinden? Dat lees je hier.

GO Sharing is een aanbieder van elektrische deelscooters op ritbasis, waarbij het mogelijk is om via een applicatie alle scooters binnen een zogenaamd servicegebied voor € 0,29 per minuut te reserveren, activeren en te beëindigen. GO Sharing springt in op de behoefte om snel en zonder vast vervoermiddel korte afstanden te kunnen overbruggen. Ze waren al actief in 26 gemeenten in Nederland, waaronder Delft, Den Haag, Rotterdam en Hoofddorp. Alphen aan den Rijn is daar woensdag aan toegevoegd.

Duurzaam vervoer

Eerder lieten wethouders Kees van Velzen (verkeer) en Erik van Zuylen (duurzaamheid) al weten blij te zijn dat dit duurzame vervoersalternatief ook voor inwoners van onze gemeente beschikbaar is. “Met de komst van elektrische deelscooters is het voor onze gemeente een mooie kans om ervaring op te doen met deze vorm van deelmobiliteit”, zei Van Velzen. Ze hopen dat dit eraan bijdraagt dat Alphenaren vaker de auto laten staan.

Lees ook: Na één dag al overlast van GO Sharing deelscooters

Lees ook: GO Sharing scooter vandalen opgelet: dit zijn de consequenties

Locaties deelscooters

Overal waar je met de fiets mag komen, mag je ook met de elektrische deelscooters rijden. Er is wel een verschil in servicegebieden. Een groen servicegebied betekent dat je hier zowel mag rijden als je rit mag eindigen, in een rood servicegebied mag je wel rijden maar geen rit eindigen en dus niet parkeren. Een paars gebied geeft aan dat daar een kortingsgebied is, daar krijg je korting op je rit.

Maar waar in Alphen staan die deelscooters dan? Dat hangt af van waar de bestuurder zijn of haar scooter parkeert. Via de app van GO Sharing kun je de exacte locatie van de beschikbare scooters vinden. Er zijn diverse gebieden aangewezen waar het toegestaan is om de scooter te parkeren, dat zijn de groene servicegebieden. De locaties waar je in ieder geval geen scooter mag parkeren, hebben we voor je op een rijtje gezet.

  1. Rond het gemeentehuis: De Smethstraat, Stevinstraat, Castellumstraat (parkeren niet toegestaan)
  2. Centrum (voetgangersgebied), Rijnplein (rijverbod/ parkeren niet toegestaan)
  3. Rond de Zegerplas (rijden/ parkeren niet toegestaan – voetgangersgebied)
  4. Park Zegersloot (rijden/ parkeren niet toegestaan – voetgangersgebied)
  5. Bospark, Dominee Meijerlaan, Raadhuisstraat (rijden/ parkeren niet toegestaan - voetgangersgebied)
  6. Park Rijnstroom (rijden/ parkeren niet toegestaan - voetgangersgebied)
  7. Europapark
  8. Weteringpark (niet toegestaan omdat het een recreatiegebied is)
  9. Alrijne Ziekenhuis
  10. Station Alphen aan den Rijn
  11. Archeon
  12. Avifauna
  13. Winkelcentrum De Herenhof
  14. Winkelcentrum De Ridderhof
  15. Winkelcentrum De Baronie
  16. Winkelcentrum De Atlas
  17. Zwembad Aquarijn
  18. Euromarkt

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.