Josh Walet

Woonminister Hugo de Jonge brengt werkbezoek aan Alphense Gnephoek

Maandag heeft woonminister Hugo de Jonge een werkbezoek gebracht aan Alphen aan den Rijn. De reden van zijn bezoek? Praten over woningbouw in de Gnephoek en de Noordrand.

Woningbouw in de Gnephoek is omstreden. Er is ruimte voor duizenden woningen, maar bouwinitiatieven worden al jaren vanuit verschillende hoeken tegengehouden. Dat wethouder Van As wel graag wil bouwen in de Gnephoek steekt hij niet onder stoelen of banken. “De gronden liggen er klaar voor, de ‘know how’ hebben we in huis en we zijn er ambtelijk en bestuurlijk ook klaar voor. Dus waar wachten we nog op?” De meerderheid van de Alphense gemeenteraad heeft hij mee.

De provincie houdt woningbouw op deze locatie echter tegen. Gedeputeerde Koning heeft al meerdere keren laten blijken dat Gedeputeerde Staten geen voorstander is van woningbouw in de Gnephoek. Onlangs deed ze dit opnieuw in een brief die ingaat op een beoordeling van de Gnephoek als woningbouwlocatie. De bodem zou niet geschikt zijn voor woningbouw, het project zou te veel geld kosten en woningbouw zou niet op korte termijn mogelijk zijn.

Werkbezoek

Woonminister Hugo de Jonge werd maandag ontvangen voor wethouder Gerard van As en burgemeester Liesbeth Spies. Gedeputeerde Anne Koning was ook aanwezig. Het bezoek werd afgerond met een locatiebezichtiging vanaf het uitkijkpunt op de Koningin Maximabrug.

Er is aan de minister aangegeven dat de gemeente graag op inhoud het gesprek en de samenwerking aangaat met de provincie en het rijk om de plannen verder uit te kunnen werken. Planologische medewerking van rijk en Provincie is hierbij van groot belang. 

Er is afgesproken om verder onderzoek te doen naar de mogelijkheden van deze locatie. Eind dit jaar moet er duidelijkheid zijn over de haalbaarheid.

Werkbezoek Hugo de Jonge

hugo josh 4.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 12:50

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.