Josh Walet

Woonminister Hugo de Jonge brengt werkbezoek aan Alphense Gnephoek

Maandag heeft woonminister Hugo de Jonge een werkbezoek gebracht aan Alphen aan den Rijn. De reden van zijn bezoek? Praten over woningbouw in de Gnephoek en de Noordrand.

Woningbouw in de Gnephoek is omstreden. Er is ruimte voor duizenden woningen, maar bouwinitiatieven worden al jaren vanuit verschillende hoeken tegengehouden. Dat wethouder Van As wel graag wil bouwen in de Gnephoek steekt hij niet onder stoelen of banken. “De gronden liggen er klaar voor, de ‘know how’ hebben we in huis en we zijn er ambtelijk en bestuurlijk ook klaar voor. Dus waar wachten we nog op?” De meerderheid van de Alphense gemeenteraad heeft hij mee.

De provincie houdt woningbouw op deze locatie echter tegen. Gedeputeerde Koning heeft al meerdere keren laten blijken dat Gedeputeerde Staten geen voorstander is van woningbouw in de Gnephoek. Onlangs deed ze dit opnieuw in een brief die ingaat op een beoordeling van de Gnephoek als woningbouwlocatie. De bodem zou niet geschikt zijn voor woningbouw, het project zou te veel geld kosten en woningbouw zou niet op korte termijn mogelijk zijn.

Werkbezoek

Woonminister Hugo de Jonge werd maandag ontvangen voor wethouder Gerard van As en burgemeester Liesbeth Spies. Gedeputeerde Anne Koning was ook aanwezig. Het bezoek werd afgerond met een locatiebezichtiging vanaf het uitkijkpunt op de Koningin Maximabrug.

Er is aan de minister aangegeven dat de gemeente graag op inhoud het gesprek en de samenwerking aangaat met de provincie en het rijk om de plannen verder uit te kunnen werken. Planologische medewerking van rijk en Provincie is hierbij van groot belang. 

Er is afgesproken om verder onderzoek te doen naar de mogelijkheden van deze locatie. Eind dit jaar moet er duidelijkheid zijn over de haalbaarheid.

Werkbezoek Hugo de Jonge

hugo josh 4.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.