Stichting Vogelpark Avifauna

Zeventig jaar Avifauna: bezoekers en vogeldemonstraties

Op zondag 17 mei was het zeventig jaar geleden dat Vogelpark Avifauna voor het eerst de deuren opende. Ter gelegenheid hiervan neemt Avifauna ons mee in de geschiedenis van het vogelpark. Hoe zag een bezoek aan Avifauna er vroeger uit?

Herken jij de plek op de foto? Vroeger zat het hier regelmatig afgeladen met bezoekers die genoten van een heerlijk hapje en drankje. Ook werden hier fantastische concerten gegeven. Maar tegenwoordig is dit nog steeds een populaire plek, alleen om een andere reden: de vogeldemonstraties.

Voor Vogelpark Avifauna is het altijd genieten wanneer ze foto’s en filmpjes tegenkomen van hun bezoekers. Zelfs tientallen jaren geleden ontvingen we al filmpjes. Hierboven zie je hoe een bezoek er vroeger uitzag. Leuk hé, om het verschil met nu zo te zien. Avifauna hoopt iedereen binnenkort weer te kunnen verwelkomen en meer van dit soort gezellige filmpjes te zien!

Lees hier alle delen in de reeks 'Zeventig jaar Vogelpark Avifauna'.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:21

Museumpark Archeon is gesloten, maar de werkzaamheden gaan gewoon door

Vanwege de coronamaatregelen is museumpark Archeon momenteel gesloten, maar dit betekent niet dat er niks gedaan wordt in het museumpark. Archeon is namelijk volop bezig met werkzaamheden, zoals het onderhoud en behoud van hun archeologische voorwerpen en reconstructies.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Alphense Dionne is demonstrant, geen relschopper: “Vernielingen aanrichten gaat aan de boodschap voorbij”

Tijdens de avondklokrellen werden relschoppers hard aangepakt door de Mobiele Eenheid (ME). Maar in hun midden waren ook demonstranten die juist een vreedzaam protest willen. Op Facebook roept de Alphense Dionne Severijn mededemonstranten daarom op om tijdens komende demonstraties te gaan zitten, zodat de ME onderscheid kan maken tussen demonstranten en relschoppers.

Advertorial Onderwijs vandaag 13:14

Leer het Scala College kennen met de online Scala Kennisquiz

Deze week heeft het Scala College al vele basisschoolleerlingen online mogen ontvangen. Via webinars en meet & greets hebben zij kennis kunnen maken met de school. Als afsluiting organiseren ze vrijdag 29 januari een leuke Scala Kennisquiz!

Alphense Zendmast vandaag 12:25

Alle lampen van de Alphense zendmast doen het weer

Het hield veel Alphenaren afgelopen periode nogal bezig, de ene lamp van de Alphense zendmast die defect was. Maar goed nieuws: de lamp is weer gemaakt, dus de zendmast schijnt weer als nieuw.