Alphens EV

Zijn inwoners van Alphen bang voor het Coronavirus?

Op 1 december 2019 meldde zich de eerste patiënt van het Coronavirus bij een ziekenhuis in de Chinese stad Wuhan. Inmiddels zijn meerdere personen overleden en zijn diverse steden in China hermetisch afgesloten om besmetting te voorkomen. Hoe bang zijn Alphenaren dat het virus ook uitbreekt in Alphen?

Een aantal van de ondervraagden gaf aan niet bang te zijn dat het virus onze kant op komt. “Ik ben eigenlijk niet heel bang voor het virus. Het is nog redelijk ver weg. Dat het eerste geval is gemeld in Duitsland doet mij niet zoveel”, vertelt een vrouw die vaak in Winkelcentrum de Aarhof komt om te winkelen. Toch deelt niet iedereen deze mening. “Het virus is al in Duitsland, dat is opeens wel heel erg dichtbij.”

Welke maatregelen zouden Alphenaren nemen als het toch zo ver komt? “Binnen blijven”, laat het merendeel van de ondervraagden weten. “Stel het virus breekt uit in Alphen, dan zou ik wel voorzichtiger zijn. Mijn vrouw en ik zijn op leeftijd, dus daar moeten we wel rekening mee houden”, vertelt een oudere man. En de mondkapjes? “Die werken niet, tenzij je de juiste hebt”, vertelt een verpleegster, die liever niet bij naam wordt genoemd. Nog een tip van enkele ondervraagden: “Zorg dat je genoeg voedsel in huis hebt. Oh, en water, dat is het allerbelangrijkste!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.