Alphens EV

Zijn inwoners van Alphen bang voor het Coronavirus?

Op 1 december 2019 meldde zich de eerste patiënt van het Coronavirus bij een ziekenhuis in de Chinese stad Wuhan. Inmiddels zijn meerdere personen overleden en zijn diverse steden in China hermetisch afgesloten om besmetting te voorkomen. Hoe bang zijn Alphenaren dat het virus ook uitbreekt in Alphen?

Een aantal van de ondervraagden gaf aan niet bang te zijn dat het virus onze kant op komt. “Ik ben eigenlijk niet heel bang voor het virus. Het is nog redelijk ver weg. Dat het eerste geval is gemeld in Duitsland doet mij niet zoveel”, vertelt een vrouw die vaak in Winkelcentrum de Aarhof komt om te winkelen. Toch deelt niet iedereen deze mening. “Het virus is al in Duitsland, dat is opeens wel heel erg dichtbij.”

Welke maatregelen zouden Alphenaren nemen als het toch zo ver komt? “Binnen blijven”, laat het merendeel van de ondervraagden weten. “Stel het virus breekt uit in Alphen, dan zou ik wel voorzichtiger zijn. Mijn vrouw en ik zijn op leeftijd, dus daar moeten we wel rekening mee houden”, vertelt een oudere man. En de mondkapjes? “Die werken niet, tenzij je de juiste hebt”, vertelt een verpleegster, die liever niet bij naam wordt genoemd. Nog een tip van enkele ondervraagden: “Zorg dat je genoeg voedsel in huis hebt. Oh, en water, dat is het allerbelangrijkste!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.