Josh Walet

Zo scoorde het station in Alphen afgelopen jaar bij treinreizigers

NS en ProRail schakelde in 2020 opnieuw het bureau I&O Research in om onderzoek te doen naar de beste en slechtste treinstations van ons land. Maar liefst 150.000 reizigers namen deel aan dit onderzoek. Hoe scoorde Alphen? 

De 150.000 reizigers kregen diverse vragen over de stations. Aspecten zoals veiligheid, onderhoud, winkels, toiletten en kiosken waren hier belangrijke speerpunten. ‘’We zien al jaren dat de waardering voor onze stations stijgt. Sinds 2018 zijn we samen met ProRail volop aan het investeren in onze stations. Het resultaat daarvan zien we terug in deze cijfers’’, zegt Anneke de Vries, Raad van Bestuur van NS.

Vanwege de pandemie was het een stuk rustiger dan normaal op de stations. Volgens De Vries had dit een positieve invloed op de beleving van de reizigers. ‘’We hebben er alles aan gedaan om de stations in coronatijd aangenaam te houden, voor onze reizigers, maar ook voor onze ondernemers op het station.”

De tevredenheid over Station Alphen aan den Rijn bij treinreizigers is de afgelopen jaren gestegen. Zo gaven ondervraagde treinreizigers in het jaar 2014 in 54 procent van de gevallen nog een zeven of hoger. In 2018 lag dit percentage op 62 procent en in 2019 op 72 procent. Dit jaar daalde de score echter iets. 69 procent van de ondervraagden gaven het station in Alphen in 2020 een zeven of hoger.

Treinstations in de buurt van Alphen zetten ook mooie scores neer. Zo krijgt station Bodegraven van 68% van de ondervraagden een zeven of hoger. En ook op Station Gouda heeft 65% minimaal een zeven over voor de treinstandplaats. Station Boskoop-Snijdelwijk heeft zelfs een plekje bij de drie beste stations bemachtigd. 94% van de deelnemers gaf dit station een zeven of hoger.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.