Josh Walet

Zo scoorde het station in Alphen afgelopen jaar bij treinreizigers

NS en ProRail schakelde in 2020 opnieuw het bureau I&O Research in om onderzoek te doen naar de beste en slechtste treinstations van ons land. Maar liefst 150.000 reizigers namen deel aan dit onderzoek. Hoe scoorde Alphen? 

De 150.000 reizigers kregen diverse vragen over de stations. Aspecten zoals veiligheid, onderhoud, winkels, toiletten en kiosken waren hier belangrijke speerpunten. ‘’We zien al jaren dat de waardering voor onze stations stijgt. Sinds 2018 zijn we samen met ProRail volop aan het investeren in onze stations. Het resultaat daarvan zien we terug in deze cijfers’’, zegt Anneke de Vries, Raad van Bestuur van NS.

Vanwege de pandemie was het een stuk rustiger dan normaal op de stations. Volgens De Vries had dit een positieve invloed op de beleving van de reizigers. ‘’We hebben er alles aan gedaan om de stations in coronatijd aangenaam te houden, voor onze reizigers, maar ook voor onze ondernemers op het station.”

De tevredenheid over Station Alphen aan den Rijn bij treinreizigers is de afgelopen jaren gestegen. Zo gaven ondervraagde treinreizigers in het jaar 2014 in 54 procent van de gevallen nog een zeven of hoger. In 2018 lag dit percentage op 62 procent en in 2019 op 72 procent. Dit jaar daalde de score echter iets. 69 procent van de ondervraagden gaven het station in Alphen in 2020 een zeven of hoger.

Treinstations in de buurt van Alphen zetten ook mooie scores neer. Zo krijgt station Bodegraven van 68% van de ondervraagden een zeven of hoger. En ook op Station Gouda heeft 65% minimaal een zeven over voor de treinstandplaats. Station Boskoop-Snijdelwijk heeft zelfs een plekje bij de drie beste stations bemachtigd. 94% van de deelnemers gaf dit station een zeven of hoger.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.