Alphen Vitaal
Advertorial Algemeen

Zomerprogramma Alphen Vitaal: voor elk wat wils

Alphen Vitaal biedt deze zomer een actief programma aan. Naast de standaardactiviteiten die de organisatie doorgaans draait, staan er deze zomer ook zogenaamde specials op het programma.

“We proberen voor alle doelgroepen in alle kernen van Alphen aan den Rijn een actief en toegankelijk programma neer te zetten. Iedereen is deze zomer welkom om aan te sluiten bij onze activiteiten”, aldus buurtsportcoach Robbin Hielkema. Robbin is samen met Lars Ciggaar binnen de organisatie de kartrekker van het zomerprogramma.

Van fietstochten tot aan waterspelen

Het zomerprogramma bestaat onder andere uit fietstochten voor senioren tot aan waterspelen voor de jeugd, en van een outdoor experience in een natuurspeeltuin, tot aan activiteiten bij het Open Venster. Robbin geeft aan dat Alphen Vitaal vaak de samenwerking opzoekt met (sport)aanbieders en initiatiefnemers binnen de gemeente. Zo ondersteunt de organisatie bijvoorbeeld ook bij activiteiten tijdens de Huttenbouw in Benthuizen en het voetbalkamp van V. & A.V. Hazerswoudse Boys.

Boottocht door Boskoop een groot succes

Alphen Vitaal organiseerde op 20 juli speciaal voor senioren een boottocht door Boskoop met een afsluitend diner bij B.G.C. Floreant. “Met vijftig deelnemers was dit een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar”, aldus Hielkema. “Doorgaans hebben we zo’n twintig seniorenactiviteiten door de week heen. We hebben vele trouwe sporters bij deze activiteiten en we vonden het leuk om hen eens iets anders te bieden dan hun standaard wekelijkse sportactiviteit.”

Alphen Vitaal

Alphen Vitaal is een netwerkorganisatie die zich inzet voor meer gezondheid en vitaliteit van de inwoners binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Alphen Vitaal is werkzaam in het sociale domeinen, onderwijs, werkgevers en sportaanbieders. Op alphenvitaal.nl/nieuws staat het programma per week gepresenteerd. Iedereen is welkom om aan te sluiten.


Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.