Josh Walet
Advertorial Werken

Zorgtalent - in gesprek met…

Zorgtalent ondersteunt ActiVite met het inzetten van flexibele oproepkrachten die helpen in het huishouden van hulpbehoevende mensen. Eén van die flexibele oproepkrachten is Nika (20) uit Ter Aar.

Ideale combinatie
Nika is via een vriendin bij Zorgtalent terecht gekomen. "Ik wilde meer werken, maar wel bij een flexibele organisatie. Een vriendin raadde mij aan om het eens bij Zorgtalent te proberen. Dat was meteen raak. Het is ideaal te combineren met mijn andere baan als bezorger voor de apotheek. Daar moet ik echt nadenken en hier kan ik gewoon lekker schoonmaken en kletsen met de mensen. Die afwisseling is fijn."

Meer dan alleen schoonmaken
Maar wat houdt dat dan in, werken bij Zorgtalent? "Meer dan alleen schoonmaken. Het is ook het mentaal ondersteunen van mensen. Je merkt dat ze het fijn vinden om tegen iemand aan te kunnen praten. Natuurlijk vinden ze het ook wel lekker dat het huis schoon en opgeruimd is." Wat ze het leukste klusje vindt? "De badkamer. Heerlijk, je hoofd leegmaken."

Variatie en vertrouwen winnen
Ook de variatie kan Nika waarderen. "Elk huis is anders. Je moet altijd een beetje peilen waar iemand behoefte aan heeft. Er ging voor mij een wereld open wat betreft de leefomstandigheden van mensen. Confronterend, maar fijn om hen te kunnen helpen." Het allerleukste vindt ze de band die ze met de mensen opbouwt. "Dat gaat heel snel. Ze zijn natuurlijk afhankelijk van jou en je bent in hun huis. Fijn als ze je vertrouwen en je dan ook nog wordt teruggevraagd."

"Een was draaien? Dat had ik nog nooit gedaan"
Nika heeft naar eigen zeggen al best veel geleerd van het werken bij Zorgtalent. "Ik ben assertiever geworden en kan steeds beter mijn grenzen aangeven." Maar dat is nog niet alles: "Ik weet best wel van aanpakken, maar een was draaien? Dat had ik nog nooit gedaan. Gelukkig heb je dat tegenwoordig snel opgezocht op internet."

Van twee kanten
De meest bijzondere ervaring die Nika tot nu toe heeft gehad was met een man en een vrouw die een motorongeluk hadden gehad en daardoor hulp in huis nodig hadden. "Hier ben ik 3 weken geweest. Al de eerste keer lieten ze me mijn gang gaan als ze bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moesten. Ik had hen verteld over mijn boek met persoonlijke gedichten die ik vrij recent heb uitgegeven. De laatste keer dat ik er was, vertelden ze me dat ze deze hadden besteld. Dat had niet gehoeven, maar dat vond ik zó mooi. Vaak luister je vooral, maar hier kwam het echt van twee kanten."


Meer nieuws

Musical vandaag 11:49

Alphense Naidjim Severina bemachtigt hoofdrol in Frozen musical

De getalenteerde Naidjim Severina heeft de hoofdrol bemachtigd in de langverwachte musicalproductie van Frozen. Met zijn 30 jaar jong heeft Severina reeds een indrukwekkende carrière opgebouwd, en zijn nieuwe rol als Kristoff belooft een frisse wending te geven aan het klassieke verhaal.

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.