Josh Walet
Advertorial Werken

Zorgtalent - in gesprek met…

Zorgtalent ondersteunt ActiVite met het inzetten van flexibele oproepkrachten die helpen in het huishouden van hulpbehoevende mensen. Eén van die flexibele oproepkrachten is Nika (20) uit Ter Aar.

Ideale combinatie
Nika is via een vriendin bij Zorgtalent terecht gekomen. "Ik wilde meer werken, maar wel bij een flexibele organisatie. Een vriendin raadde mij aan om het eens bij Zorgtalent te proberen. Dat was meteen raak. Het is ideaal te combineren met mijn andere baan als bezorger voor de apotheek. Daar moet ik echt nadenken en hier kan ik gewoon lekker schoonmaken en kletsen met de mensen. Die afwisseling is fijn."

Meer dan alleen schoonmaken
Maar wat houdt dat dan in, werken bij Zorgtalent? "Meer dan alleen schoonmaken. Het is ook het mentaal ondersteunen van mensen. Je merkt dat ze het fijn vinden om tegen iemand aan te kunnen praten. Natuurlijk vinden ze het ook wel lekker dat het huis schoon en opgeruimd is." Wat ze het leukste klusje vindt? "De badkamer. Heerlijk, je hoofd leegmaken."

Variatie en vertrouwen winnen
Ook de variatie kan Nika waarderen. "Elk huis is anders. Je moet altijd een beetje peilen waar iemand behoefte aan heeft. Er ging voor mij een wereld open wat betreft de leefomstandigheden van mensen. Confronterend, maar fijn om hen te kunnen helpen." Het allerleukste vindt ze de band die ze met de mensen opbouwt. "Dat gaat heel snel. Ze zijn natuurlijk afhankelijk van jou en je bent in hun huis. Fijn als ze je vertrouwen en je dan ook nog wordt teruggevraagd."

"Een was draaien? Dat had ik nog nooit gedaan"
Nika heeft naar eigen zeggen al best veel geleerd van het werken bij Zorgtalent. "Ik ben assertiever geworden en kan steeds beter mijn grenzen aangeven." Maar dat is nog niet alles: "Ik weet best wel van aanpakken, maar een was draaien? Dat had ik nog nooit gedaan. Gelukkig heb je dat tegenwoordig snel opgezocht op internet."

Van twee kanten
De meest bijzondere ervaring die Nika tot nu toe heeft gehad was met een man en een vrouw die een motorongeluk hadden gehad en daardoor hulp in huis nodig hadden. "Hier ben ik 3 weken geweest. Al de eerste keer lieten ze me mijn gang gaan als ze bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moesten. Ik had hen verteld over mijn boek met persoonlijke gedichten die ik vrij recent heb uitgegeven. De laatste keer dat ik er was, vertelden ze me dat ze deze hadden besteld. Dat had niet gehoeven, maar dat vond ik zó mooi. Vaak luister je vooral, maar hier kwam het echt van twee kanten."


Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”