Josh Walet
Advertorial Werken

Zorgtalent - in gesprek met…

Zorgtalent ondersteunt ActiVite met de inzet van flexibele oproepkrachten. Bij Zorgtalent werken verpleegkundigen en verzorgenden met gevoel voor hun vak. Eén van die verzorgenden is Suzanne Sannema (35).

Veelzijdig
Al 19 jaar zit ze in het vak, sinds kort met veel plezier als verzorgende C bij Zorgtalent. "Het is een heel fijne organisatie." Maar wat houden haar werkzaamheden in? "Medicatie toedienen, helpen met douchen, controlemomenten bij dementie… Het is heel veelzijdig." Wat ze vooral geleerd heeft in die tijd? "Geduld hebben. Hoe meer weerstand je geeft, hoe meer je het terugkrijgt", lacht Suzanne.

Grote druk
Ook vertelt ze wat haar werk zo mooi maakt. "De connectie die je met iemand maakt. Erg fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen." Maar dat laatste wordt mensen in de zorg niet altijd even makkelijk gemaakt. "Door het bezuinigen op de zorg is de werkdruk een stuk hoger geworden. Je kunt zo niet de oprechte aandacht geven die je zou willen geven, omdat hier simpelweg geen tijd voor is. Het is een vicieuze cirkel."

Te weinig personeel
Hiervoor zijn ook andere oorzaken te bedenken. "Mensen worden ouder en daarnaast langzamer oud. Het gevolg hiervan is dat er te weinig personeel is voor de zorgbehoevende ouderen." Zo ontstaat er een verloedering van het vak, vindt Suzanne. "Het moet beter." Hoe? "Dat is lastig. Wij kunnen niet zomaar staken, want mensen hebben onze hulp en zorg nodig."

"Het mooiste werk dat ik kan doen"
En die hulp en zorg wil Suzanne graag geven. "Het is echt het mooiste werk dat ik kan doen. Een steen verleggen, ook al is het maar een kiezelsteen." Of ze zichzelf nog 20 jaar in het vak ziet? "Zeker weten."

Ben jij net als Suzanne in het bezit van een diploma in de zorg? Dan is Zorgtalent misschien wel op zoek naar jou!


Meer nieuws

Muziek vandaag 10:35

Oud Alphenaar Reinier Zonneveld wint Edison voor Beste Dance Album

De oud-Alphense techno-dj Reinier Zonneveld heeft een Edison Award gewonnen voor Beste Dance Album. De bekendmaking vond plaats in het AFAS Theater in Leusden, waar Zonneveld de voorkeur kreeg boven de gerenommeerde viervoudig Edison-winnaar Tiësto.

Advertorial Evenement vandaag 09:29

Inspiratiemiddag jongeren sterker door creativiteit

Op 19 maart organiseren Parkvilla en Khabbaz een middag vol inspiratie voor zorg- en/of welzijnsprofessionals met als thema: hoe kun je met creativiteit jongeren helpen steviger in hun schoenen te staan.

Milieu en duurzaamheid gisteren 16:41

Gemeente Alphen aan den Rijn stelt hybride lichtmasten op proef

In een stap naar duurzaamheid en energie-efficiëntie heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn aangekondigd dat ze een proef zullen starten met hybride lichtmasten op meerdere locaties binnen de stad. De gebieden aan de Hoorn, de Genielaan en het gemeenteterrein van Langeroode aan de Genielaan zullen fungeren als proefterreinen voor deze technologische vooruitgang.

Advertorial Actie gisteren 15:26

Sim Only actie in maart bij The GSM Store!

Vanaf 29 februari 2024 krijgen nieuwe klanten die een 2-jarig Sim Only abonnement afsluiten 3 maanden 50% korting op hun abonnement. Ook betaald u geen aansluitkosten t.w.v. €15,-. Deze promotie loopt tot en met 2 april 2024. 

Overige gisteren 14:18

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Sport gisteren 13:09

13-jarige Serena pakt winst in Thailand na intensieve trainingsperiode

Alphense Serena heeft recentelijk de overwinning behaald tijdens haar trainingskamp in Thailand. Afgelopen januari begon Serena haar reis met een exclusieve 1-op-1 training met de wereldkampioen van One Championship, Superbon. Vervolgens zette ze haar trainingsinspanningen voort bij Tiger Muay Thai in Phuket, waar haar eigen trainer Phet haar met open armen ontving.