De Thermen2

Zwemles voor kinderen? Vanaf vandaag mag het weer bij de Alphense zwembaden

Goed nieuws, want vandaag, dinsdag 16 maart, mogen de zwemlessen weer starten in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Zwembaden Alphen aan den Rijn is verheugd dat de kinderen vanaf dinsdag weer kunnen leren zwemmen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Tijdens de persconferentie vorige week werd bekendgemaakt dat de zwemlessen voor kinderen vanaf dinsdag 16 maart weer van start konden gaan. Dit liet De Thermen2 zich geen twee keer zeggen. De zwemonderwijzers, en met hen vele ouders, staan te trappelen om de kinderen weer te leren zwemmen. “We hoeven niemand het belang van goede zwemlessen uit te leggen. Overal is water en als het straks zomer is en er in natuurwater kan worden gezwommen, dan houd ik mijn hart vast”, zegt zwemles coördinator Melissa Dongelmans.

De Thermen2 geeft zwemles via de ABC Methode. Kinderen krijgen meteen les in diepwater en stap voor stap worden hulpmiddelen afgebouwd. “De zwemlesachterstand die kinderen hebben opgelopen zullen we snel wegwerken door in vakanties en op feestdagen door te gaan met zwemlessen. Maar zwemmen is net als fietsen, eenmaal aangeleerd verleer je dat niet snel, ik verwacht dat dat met de kinderen ook zo is.”

Geen langere wachtlijst

In tegenstelling tot veel andere zwembaden in de regio is de wachtlijst bij De Thermen2 korter dan gebruikelijk. “In de periode waarin we open waren, dus tussen mei en november, hebben heel veel kinderen hun zwemdiploma gehaald en hebben wij extra startgroepen kunnen oproepen. Dit zorgt ervoor dat de wachtlijst slechts vier tot zes maanden is, afhankelijk van de voorkeur voor dag/tijd.” 

Brengen en halen

De zwemlestijden, het brengen en ophalen van de kinderen zal hetzelfde zijn als voor de sluiting. “Kom niet eerder dan vijf minuten voor aanvang van de zwemles”, adviseert De Thermen2. “Volg de aangegeven route, neem zo snel mogelijk afscheid van jouw kind bij de zwemzaal en verlaat zo direct weer de accommodatie via de looproute.”

Vijf minuten voor het einde van de zwemles gaan de kinderen bij hun spullen op de stippen staan. Als ouder mag je dan via de aangegeven route de zwemzaal in om jouw kind aan te kleden. Hier dient 1,5 meter afstand gehouden te worden. Een tip: “Trek jouw kind makkelijke kleding aan zodat je snel de accommodatie weer kunt verlaten.” Verder wordt verzocht om het toiletbezoek tot een minimum te beperken. De douches mogen helemaal niet worden gebruikt. 

Beslisboom

Evenals op de basisschool mogen kinderen niet naar zwemles wanneer zij klachten hebben passend bij corona. “Wij verzoeken ouders om de beslisboom te doorlopen zodat zij zeker weten wanneer hun kind naar zwemles mag komen of wanneer hij of zij helaas een weekje moet overslaan.” De beslisboom is hier te vinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.